DuList IN

RadiOna DIZAJN Ova prekrasna poklon-kutija inspirirana je Konavlima!

Već dugo nisam s tolikim nestrpljenjem čekala da mogu objaviti slike… Želja je bila: Konavle – crveno-crno-bijelo-zlatno… – objavila je na Facebooku svoje stranice Nataša Kovačević, vlasnica kreativnog kutka RadiOna, obrta za proizvodnju i dizajn iz Zagreba.

Kako je dodala, nastala je kutija nadahnuta baštinom koja sadržava motiv konavoskog veza (nije pravi vez na tkanini), elemente konavoske narodne nošnje, spoj modernog i tradicije, jedna od kutija ‘koju u startu imaš u glavi od prvog do zadnjeg detalja i koja je potpuno tvoja’. Ovo je kutija, dodala je, u kojoj su na vjenčanju poklonjene tradicionalne konavoske naušnice.

Inspirirana Konavlima, baštinom i konavoskom narodnom nošnjom, ova kutija vizualno sadržava elemente nošnje: filigranske metalne elemente kao vizual zlatoveza na prsluku, okrugli elemenat na poklopcu kao kapica te na podnožju motiv konavoskog veza. Resice su izrađene od svilenog konca, a biser na poklopcu je poveznica s biserima na naušnicama. Kutija je ručni rad u svim segmentima – rekla nam je autorica Nataša, koja je kutijicu ponudila kao autohtoni suvenir i spoj tradicionalnog i modernog našim turističkim zajednicama – Dubrovnika, Konavala i Cavtata. RadiOna je i na Facebooku – potražite ju ovdje.

MNJ

Pročitajte još

Proslavite Svjetski dan glazbe na čak tri gradske lokacije

Dulist

ZAGRIJAVANJE UZ DIKTATORE I GIULIANA Ne propustite lude ljetne zabave u Trstenome

Dulist

CULTURE CLUB REVELIN Večeras vruća zabava uz plesno produkcijski show

Dulist