Aktualno

Radibratović novi načelnik PU dubrovačko-neretvanske

Tonći Radibratović novi je načelnik PU dubrovačko-neretvanske. Danas tijekom dana, kako doznajemo, trebao bi dobiti rješenje iz Zagreba.

Podsjetimo, na natječaj se uz Radibratovića javilo još četiri zaposlenika iz PU dubrovačko-neretvanske i to dosadašnji načelnik Tonči Glumac, aktualni načelnik odjela Policije Ivan Pavličević, Miro Bajo iz PP Metković te Ružica Šimunović koja nije prošla testiranje.

Tonći Radibratović rođen je 16. travnja 1970. godine. Zapaženi je policijski službenik, branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. 1991. i 1992. godine bio je pričuvni službenik Policije, a karijera u Policiji počinje kao policijski pripravnik.

U studenom 1993. godine postaje kriminalistički službenik da bi od travnja 1995. do svibnja 2001. godine obnašao dužnost načelnika za krim-policiju. Od 2001. do 2004. godine na čelu je odjela općeg kriminaliteta PU, da bi od 2004. do prosinca 2008. godine bio načelnik PP Dubrovnik. Nakon toga, do rujna 2009. godine načelnik je odjela kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, a od kolovoza 2009. do danas obnaša dužnost zamjenika načelnika PU dubrovačko-neretvanske.

Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih znanosti, nakon čega upisuje specijalizirani studij kriminalistike u Zagrebu. kao zanimljivost vrijedi istaknuti kako u svojoj dosaašnjoj karijeri Radibratović nikada nije bio na bolovanju, a za svaku godinu rada ocjenjivan je najvišom godišnjom ocjenom. Riješio je nekoliko najtežih kaznenih djela na području PU dubrovačko-neretvanske, od ubojstava, razbojništava do podmetanja eksplozivnih naprava, paljevina…

Kako doznajemo, dosadašnjem načelniku ostavljeno je nekoliko mogućnosti, među kojima se spominje mjesto savjetnika ministra unutrašnjih poslova ili zamjenika budućeg načelnika Radibratovića.

Pročitajte još

NAZIRE LI SE KRAJ KIŠI? Meteorolog otkrio kakav će nam biti lipanj

Dulist

VIDEO U nelegalnoj streljani na Žarkovici nastavilo se s pucanjem

Dulist

ĐURO LUBURA UPOZORAVA Jeftiniji SMS-ovi i pozivi prema EU ne vrijede za ove korisnike

Dulist