Županija

Radi se od Sheratona do ‘Čeških banja’

Radi se od Sheratona do 'Čeških banja'

Ovog ponedjeljka počeli su radovi na prvoj fazi sanacije i uređenja obalne šetnice i plaže u naselju Srebreno, na dionici od hotela Sheraton do ‘Čeških banja’.

Projekt sanacije i uređenja izradila je tvrtka Studio Alamat d.o.o., a vrijednost radova je gotovo 6 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Medius d.o.o., a predviđeni rok za izvođenje svih radova je 1. svibnja 2018. godine.
Radovi uključuju cjelovitu sanaciju kompletne zone, pregled svih instalacija, opločavanje šetališta, uređenje sunčališta i plaže uz zamjenu javne rasvjete, krajobrazno uređenje te montažu novih elemenata urbane opreme i galanterije.

– Nakon ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu u samom središtu Srebrenog na red je došao i završni dio, a to je uređenje šetnice čime bi Srebreno kao administrativno, a i turističko središte Općine bilo uređeno na razini kakvu i zaslužuje. Sve ove investicije su i zakonska obveza općine s obzirom na ulaganja privatnih investitora te plaćene komunalne doprinose. Nadamo se da će radovi teći predviđenom dinamikom te molim sve stanovnike i posjetitelje na strpljenje zbog određenih ograničenja koja su neophodna zbog organizacije gradilišta, a prvenstvenom mislim na otežano prometovanje šetnicom za vrijeme samog izvođenja radova. Uskoro očekujemo i nastavak investicija tvrtke Hoteli Dubrovačka rivijera i to upravo na rubnim dijelovima šetnice tj. na objektu ”Čeških banja” te objektu buduće vile Jadranke čime bi se zakružio jedan veliki investicijski ciklus i na neki način podigla razina urbanog standarda kako za stanovnike tako i za posjetitelje – kazao je ovim povodom Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist