Kultura

QUARANTINE OF ART Izložbom Giovanne Kličan otvoren festival u Lazaretima

Festival underground elektronske glazbe i umjetnosti naziva Quarantine of Art službeno je otvoren ovog petka izložbom naše sugrađanke Giovanne Kličan.

– Motivi koje izlažem u ovoj izložbi tiču se našeg Grada, konkretno njegove povjesne jezgre. Smatram kako je baš ona neiscrpan izvor inspiracije za brojne umjetnike pa tako i mene. Odlučila sam se baš za ove lako prepoznatljive motive s idejom kako su oni nešto što moramo čuvati i nešto što se nikada ne smije izgubiti – poručila je autorica izložbe Giovanna Kličan.

Mlada autorica kao iskrena pripadnica poetike predmetnog, odnosno figurativnog svijeta oslobodila se naglašene stilizacije i strogih kompozicijskih gradnja ostvarivši radove pikturalne raskoši i jasno sklopljenog kromatskog sklada. Kličan najnovijim ciklusm slika otvara čudesan splet dubrovačkih motiva s naglašenom arhitektonskom kompozicijom zbijenom u čvrste kubusne odnose s prespektivom koja na prvi pogled nosi bljesak dječje percepcije ili osjećaj ‘kubističke gravitacije.

Kako je izgledalo otvaranje izložbe, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

TEREZA 37 I MATER Dvije premijere ovaj vikend u kinu Jadran

Dulist

Mediteranom inspiriran recital Janje Vuletić i Maroja Brčića u Kneževu dvoru

Dulist

Hit predstava ‘Tko se boji Virginije Woolf?’ u parku Gradac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija