Županija

Putujete ili se vraćate doma? Evo gdje su radovi, semafori, zatvorene ceste…

Županijski centar 112 Dubrovnik donosi informacije o prometu, ukoliko ove nedjelje putujete ili se vraćate s izleta.

Tako se vozi uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8): od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.

UPOZORENJE: Do 31. listopada, četiri puta tjedno, od 17 do 20 sati u trajanju od deset minuta bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) u zoni Zračne luke Dubrovnik, zbog građevinskog miniranja.

GRANIČNI PRIJELAZI

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore.
Do 1. kolovoza, zbog građevinskog miniranja, povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – tri puta tjedno između 13 i 18 sati, u trajanju po 20 minuta. Mole se vozači za strpljenje. Predviđeno je da će radovi trajati do kraja godine.

Do 30. listopada, zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani, zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Pomorski promet je uredan.

Pročitajte još

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Dulist

JOŠ BOLJI UVJETI ZA UČENJE I RAD Završena energetska obnova Obrtničko-tehničke škole

Dulist

PERIPETIJE OKO PELJEŠKOG MOSTA Grci podnijeli upravnu tužbu

Dulist