DuList IN

‘PUTOSITNICE UTORKOM’ Mladen Šutej predstavio svoj put od Cape Horna do Polinezije

'PUTOSITNICE UTORKOM' Mladen Šutej predstavio svoj put od Cape Horna do Polinezije

U drugim ovogodišnjim ‘Putositnicama utorkom’ gost Dubrovačkih knjižnica u utorak u Čitaonici Narodne knjižnice Grad bio je oceanski jedriličar, snimatelj i književnik Mladen Šutej.

U večeri morskih priča i dalekih putovanja Šutej je dubrovačkoj publici  predstavio put od Cape Horna do Polinezije.

Ovom prigodom Irja Jerković predstavila je Šutejevu zadnju knjigu ‘Ocean i druge priče’ u kojoj kako kaže autor ne daje samo na uvid svoje brodske dnevnike nego po prvi put daje i malo sebe.

– Ova knjiga je drugačija od svih njegovih dosadašnjih. Njena tri glavna lika, jedan čovjek i dva broda. Mladen Šutej i njegove jedrilice Hir 3 i Hrvatska čigra čvrsto i napeto drže radnju kao razapeta jedra. Baš kao jedrilica s koje se horiznot vidi samo u trenutku kad je na vrhu vala, tako je Šutej na vrhu vala i kad jedri i kad piše. On je kao brod na vrhu vala što god da radi. Usprkos svemu i usprkos svima Mladen Šutej je čovjek koji uvijek dobro vidi svoj cilj – naglasila je Jerković.

Mladen Šutej šest je puta prejedrio Atlantik (jednom solo), dva puta Pacifik (jednom solo) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Također dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Unatoč svim teškim uvjetima koji ga prate na ekspedicijama ističe kako je najgora bonaca. Planira kako će mu iduća ekspedicija biti 2019. na Tasmaniji.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist