Natrag
18.7.2018 07:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

PUTOSITNICE UTORKOM ‘Bajkalsko jezero i sibirske tajge’ prof. dr. Nenada Jasprice

13.11.2017 @ 7:55 Dulist Kultura

Podijelite:

Nenad Jasprica održat će putopisno predavanje ‘Bajkalsko jezero i sibirske tajge’ iz ciklusa ‘Putositnice utorkom’ u utorak, 14. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Znanstvenim razlozima potaknut, Jasprica se našao na obalama Bajkalskog jezera, najstarijega i najdubljega jezera na Zemlji, danas atraktivnog turističkog odredišta. U svom, široj publici namijenjenom predavanju, predstavit će povijest, floru i faunu ovog mjesta svjetskog naslijeđa UNESCO-a od 1997. godine s nekoliko nacionalnih parkova i prirodnih rezervata kao i o prijetnjama sve izglednijeg onečišćenja. Predavanje je dio programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Prof. dr. Nenad Jasprica, biolog-botaničar, trenutno obavlja dužnost ravnatelja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Objavio je preko 200 znanstvenih, stručnih i popularnih radova. Opisao je za znanost nekoliko do sada nepoznatih tipova vegetacije u Sredozemlju. Član je Znanstvenog vijeća za prirodoznanstvena istraživanja Jadrana HAZU. Urednik je znanstvenog časopisa Acta Botanica Croatica. Mentorirao je izradbu četiri
doktorske disertacije. Član je nekoliko međunarodnih i domaćih strukovnih udruga i asocijacija. Dobitnik je nagrada za popularizaciju znanosti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana