AktualnoKoronavirus u HrvatskojUrednički izbor

ZRAČNA LUKA SPREMNO DOČEKALA AVION IZ ITALIJE Putnici iz Rima idu u karantenu ili samoizolaciju!

ZRAČNA LUKA SPREMNO DOČEKALA AVION IZ ITALIJE Putnici iz Rima idu u karantenu ili samoizolaciju!

Putnici koji su nešto prije 16 sati iz Rima sletjeli u Zračnu luku Dubrovnik još uvijek se nalaze u zračnoj luci gdje je u postupku kontrola granične policije i sanitarnih inspektora. Iako je bilo najavljeno da u Dubrovnik slijeće Vuelingov zrakoplov s 90-ak putnika u Dubrovnik ih je sletjelo tek njih četrdesetak. Ostali su, naime, odustali od leta – potvrdili su nam to iz županijskog Kriznog stožera.

Ono što je bitno naglasiti je kako će se prema svim putnicima provesti mjera koju je danas oko 13 sati donijela Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo. To znači da svi strani državljani koji su u Hrvatsku došli, a posjetili su u posljednjih 14 dana Italiju, Iran, Kinu, odnosno provinciju Huwei, dijelove Koreje i dijelove Njemačke – Heinsberg okrug, u saveznoj državi Sjeverna Rajna – Westfalia, će morati ići u obveznu 14-dnevnu karantenu o vlastitom trošku. Hrvatski pak državljani koji su stigli iz navedenih područja idu u 14-dnevnu samoizlaciju.

Dopuna: Zrakoplovom iz Rima u Dubrovnik je prema riječima predsjednika državnog Kriznog stožera Davora Božinovića trebalo doputovati 149 osoba. Njih sto nakon što im je rečeno da bi mogli biti stavljeni u karantenu su odustali od putovanja, a Božinović vjeruje kako su posrijedi bili državljani Italije. Na aerodrom u Čilipima ih je prema njegovoj računici tako sletjelo 49 od čega je polovica putnika iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Oni su autobusom pod policijskom pratnjom dopraćeni do granice odakle ih preuzimaju tamošnje nadležne službe.

Inače, kako su nas izvijestili iz županijskog Kriznog stožera sve odgovore u vezi putnika sa leta iz Rima davat će isključivo nacionalni Stožer za civilnu zaštitu.

ZRAČNA LUKA SPREMNO DOČEKALA AVION IZ ITALIJE Putnici iz Rima idu u karantenu ili samoizolaciju!

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist