Županija

PUTEVIMA PROŠLOSTI Zavirite u prostor buduće Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja

PUTEVIMA PROŠLOSTI Zavirite u prostor buduće Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja

Župan Nikola Dobroslavić i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, u pratnji načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Iva Kole, obišli su prostor buduće Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja čije se svečano otvaranje uskoro očekuje. Ruševna zgrada, nekadašnji Župni dvor crkve sv. Vlaha u Slanome, ukupne površine 330 m2 počela se obnavljati krajem 2018. godine, a prošli tjedan je dobila uporabnu dozvolu te slijedi završna faza opremanja i pripreme postava.

-Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja nije samo veliki infrastrukturni projekt, već i projekt kojim želimo probuditi svijest o našoj bogatoj kulturnoj prošlosti, i to prikazati turistima, ali i domaćem stanovništvu koje njeguje veliku ljubav i poštovanje prema svojoj baštini – istaknuo je župan prilikom obilaska.

Investicija rekonstrukcije i opremanja Zavičajne kuće vrijedna više od osam milijuna kuna realizira se u sklopu provedbe EU projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a operativno ga provodi Regionalna agencija DUNEA uz Općinu Dubrovačko primorje s još 10 partnera. U sklopu projekta uređene su i označene tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, uređuje se Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica. Cilj projekta je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist