Županija

‘PUTEVIMA PROŠLOSTI’ Započeli 15 milijuna kuna vrijedni radovi

'PUTEVIMA PROŠLOSTI' Započeli 15 milijuna kuna vrijedni radovi

U sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, financiranom iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, započinje rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis u Korčuli, Zavičajne kuće Dubrovačkog Primorja u Slanom i izgradnja Muzeja zlata i srebra u Smokvici.

– Radovi na tri lokacije su ugovoreni u ukupnom iznosu od 15.472,36 kuna, a provode ih partneri na projektu: grad Korčula, općina Dubrovačko primorje i općina Smokvica. Po završetku radova uslijedit će opremanje svih triju građevina, te turistička promocija na turističkim sajmovima kako bi se povećao broj posjeta na ovim udaljenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj projekta ‘povukla’ je 27.748.345,48 kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis, zaštićenog kulturnog dobra, a ujedno i gradskog muzeja je u začetku te se predviđa trajanje radova od šest mjeseci. Izvođač radova je Polinom d.o.o., i Reliance d.o.o. iz Splita. Vrijednost radova je 4.913.800,19 kuna.

Rekonstrukcija Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja, također zaštićenog kulturnog dobra trajat će do otprilike sredine 2019. godine, a izvođač radova je tvrtka Građevinar Quelin d.d. iz Dubrovnika. Vrijednost radova je 6.393.966,88 kuna.

Izgradnja Muzeja zlata i srebra Smokvice kao i uređenje trga u cijelosti očekuje se sredinom ove godine. Izvođač radova je tvrtka Chrile d.o.o. iz Splita a vrijednost projekta iznosi 4.164.372,29 kuna.

– DUNEA, uz Županiju, osigurava pomoć općinama i ostalim partnerima u provođenju javne nabave za izvođenje radova koja je u sklopu EU projekata vrlo zahtjevna. Tako obučavamo kadar koji će omogućiti daljnji napredak zajednice na lokalnoj razini – naglasila je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Rekonstrukcijom i izgradnjom spomenutih kulturnih dobara doprinijet će se stvaranju integriranog turističkog proizvoda, a koji će uz ostale komponente koje projekt obuhvaća biti brendiran pod imenom Putevima prošlosti / Historical Trails.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist