Sport

PUT U SELCE Kako su se naši gimnastičari proveli u ljetnom kampu?

PUT U SELCE Kako su se naši gimnastičari proveli u ljetnom kampu?

Gimnastički klub Dubrovnik je s 22 gimnastičarke i jednim gimnastičarom boravio u Gimnastičkom ljetnom kampu Selce od 2. do 9. kolovoza, a zapisali su nam i nekoliko crtica o tome kako su se proveli!

Gimnastički klub Dubrovnik već duži niz godina organizira za svoje gimnastičare odlazak u kamp jer dani koje naši gimnastičari tamo provedu su zaista korisni u smislu pojačanih treninga, izmjene iskustva sa drugim klubovima, kako djece tako i trenera, novih poznanstava, druženja, razonode i zabave. Inače, organizator i utemeljitelj tog ljetnog kampa je Gimnastički klub Sokol Karlovac.

Od jutra do mraka
Osnovni cilj ovog ljetnog kampa je naučiti gimnastičare jednom strogom režimu rada i discipline od ranih jutarnjih sati pa do navečer što uključuje rano buđenje, postrojavanje, zagrijavanje, kondicijski trening nakon čega slijedi doručak, pospremanje soba čiju urednost ocjenjuje ekipa trenera iz svih klubova. U devet sati ujutro već počinje prvi jutarnji trening u dvorani sa spravama, nakon treninga ručak, kratki odmor, drugi popodnevni trening i kupanje. Navečer nakon večere slijedi zabavni dio za sve sudionike.

Ove godine, kao i do sada, naši gimnastičari su pokazali svoju zrelost, odgovornost, naporno su trenirali te su uvelike napredovali. Naša djeca su osvojila prvu i drugu nagradu za najurednije sobe, te bili dio ekipa koje su također zauzeli prva tri mjesta u natjecateljskim igrama poput graničara, igri bez granica i slično. Bilo nam je toliko dobro da nismo htjeli natrag!

Tekst i fotografije: 
Gimnastički klub Dubrovnik

 

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist