Natrag
18.7.2018 03:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘PUT OKO SVIJETA’ Mališani pokazali kreativnost u izradi animiranog filma

21.11.2017 @ 22:31 Dulist Kultura
11;11

Podijelite:

Proteklu subotu i nedjelju u Florinom domu, u galeriji Flora okupilo se dvadesetoro djece na radionici animiranog filma u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik.

Voditelji su bili Martina i Marko Meštrović, višestruko nagrađivani hrvatski autori. Cilj radionice, pružiti djeci znanje i mogućnost da sami naprave animirani film, ostvaren je uz puno veselja i predanog rada. Korištena je animacijska tehnika cut out (kolaž animacija) i snimanje na multi planu.

Zbog velikog broja polaznika, djeca su bila podijeljena u animacijske timove pa su samim time bili izloženi kreativnom zamahu i mnoštvu ideja koje su trebali realizirati tijekom ograničenog vremena. Uz minimalnu pomoć voditelja napravili su lutke s pomičnim zglobovima, smislili priču, nacrtali scenografiju i na kraju, po gotovoj animaciji te snimili samostalno pripadajuće zvukove.

Mentori i organizatori su izuzetno zadovoljni ne samo odazivom, već i izuzetnom maštovitošću i sposobnošću polaznika da se usredotoče na konkretan zadatak. Preporučena im je i upotreba besplatnih aplikacija pomoću kojih bi mogli nastaviti istraživanje čarobnog medija animacije.

Vrijedni polaznici koji su sudjelovali u radionici su: Martin Baće, Margarita Baće, Noa Val Birin, Mauro Butigan, Sara Crnjak, Lena Eva Crnjak, Ilar Galinović, Lara Gavrič, Vita Grimani, Natalija Jančić, Adriana Kasavica, Ivano Kordić, Lucija Kordić, Mihaela Kralj, Lorena Madraško, Franka Meštrović, Mirna Milić, Paula Milić, Vjekoslava Potrebica, Mara Šabadin, Lea Naomi Worman.

Rezultat je animirani film Put oko svijeta, kojeg možete pogledati u nastavku:

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana