Natrag
22.2.2019 00:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

PUT OKO SVIJETA Jedrilica HIR 3 stigla u Bari

20.6.2018 @ 18:22 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Nakon što su na veliku pustolovinu isplovili iz Malog Lošinja u nedjelju 17. lipnja, posada jedrilice HIR 3, predvođena Sašom Fegićem, javila nam se iz Barija, gdje su doplovili u utorak kasno navečer oko 23.30 sati.

-Sjeverozapani vjetar nas je dobro dogurao, ali napravio i dosta valova pa je dio posade malo propatio ovih par dana po Jadranu. Ali čim smo stigli moral se popravio. Mornar nas je u marini probudio oko 8.03 sati pa smo morali odmah riješiti formalnosti. Prošlo je brzo i bezbolno (osim plaćanja marine) i sad smo službeno u Europi! Prvo smo obavili najvažnije – tuširanje, brijanje (tko je trebao) pa otišli na kavu/pivu. Slažemo brod i obavljamo shopping, a večeras ćemo se malo počastiti pizzom i sladoledom u gradu. Sutra nas Andrej napušta, a mi nastavljamo prema Sardiniji. Teško ćemo ga pustiti nakon svih njegovih kulinarskih majstorija koje nam je priuštio, ali nemamo izbora. Jedva čekam da nam se opet priključi u Brazilu. Pozdrav svima! – poručuju čitateljima DuLista Saša Fegić i njegovi HIR-ovci.

Podsjetimo, upravo je ovom jedrilicom Mladen Šutej prije više od trideset godina oplovio svjetska mora i oceane. Iako joj je prijetila potpuna propast, našao se entuzijast koji joj vraća staru slavu – Saša Fegić, koji ju je pronašao u poluraspadnutom stanju te je doveo do ideje ponovnog puta oko svijeta.

Vrijedi dodati i to kako je upravo na HIR-u 3 snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko svijeta’ prikazanih na HRT-u, a Šutej je plovidbe pretočio i u dvije knjige: ‘Izazov Antarktika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’. Ime HIR 3 nastavak je stare Šutejeve jedrilice Hir 2, a radi se o brodu Cat 34 kupljenom u Italiji 1979. godine.

Razgovor sa Sašom Fegićem možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana