Aktualno

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Vlada Republike Crne Gore očitovala se o incidentu u zrakoplovu koji je s Barbadosa prevozio 320 pomoraca s brodova sestrinskih kompanija ‘Royal Caribbean’ i ‘Celebrity Cruises’ proteklog petka. Među povratnicima je bilo 143 crnogorska, 25 albanskih, 37 bosanskohercegovačkih, 89 hrvatskih i 26 srpskih pomoraca, a policija je nakon slijetanja, u suradnji s posadom zrakoplova identificirala 13 osoba, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije, piše Morski.hr.

Povodom navoda objavljenih u pojedinim srbijanskim medijima da je u ‘zračnoj luci Podgorica uhićeno 15 crnogorskih pomoraca’ državni tajnik u MUP-u i rukovoditelj Operativnog stožera za provođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inozemstva Dragan Pejanović je priopćio da tijekom leta pojedini putnici nisu poštivali pravila letjenja.

– Dakle, bilo je upotrebe alkohola i cigareta, o čemu je posada obavijestila policiju. Policija je nakon slijetanja u suradnji s posadom identificirala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije. Te osobe su dovedene u policijsku postaju zračne luke, gdje je s njima obavljen razgovor, a uzete su izjave i od stjuarda i stjuardese koji su priopćili da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letjenja. Na stjuardu i stjuardesi nije bilo vidljivih ozljeda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja vrijede na letu. Crnogorski državljani su otišli u karantenu, a 177 državljana zemalja regije autobusima je prebačeno do graničnih prijelaza s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom – kazao je Pejanović.

-Skoro su nas vratili natrag. Napili su se, pušili u avionu, napali stujardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio i njega su uhitili – ispričao je za Morski.hr jedan od Hrvata koji je sletio u podgoričku zračnu luku i koji je zajedno s ostalim Hrvatima dobro.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist