Politika

Pusić: Vlahušić nije “mačak u vreći”

Pusić: Vlahušić nije "mačak u vreći"

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić danas su održali konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na predstojeće lokalne izbore.

Vlahušić je izrazio zadovoljstvo potpisanim koalicijskim sporazumom s SDP-om i HSS-om na županijskoj razini. Istaknuo je kako je Županijsko vijeće HNS-a za kandidatkinju za zamjenicu župana kandidirati dr. Matiju Čale Mratović. Podržat će SDP-ovog kandidata za župana Mirka Duhovića, HSS će dati drugog kandidata za zamjenika župana, dok će nositelj liste za Županijsku skupštinu biti Oleg Valjalo. Osvrnuo se i na situaciju na gradskoj razini.

– SDP-u smo prepustili da sami biraju. Donijeli su samostalnu odluku i mi ju poštujemo. Na razini gradskog HNS-a odlučeno je da ću ja biti kandidat za gradonačelnika i nositelj liste za Gradsko vijeće, a premda još nosimo donijeli formalnu odluku o zamjenicima, moj prijedlog je akademik Nenad Vekarić. Za drugo mjesto još uvijek pregovaramo i s drugim političkim strankama, prije svega s HSU-om – kazao je Vlahušić.

Osvrnuo se na dosadašnju koaliciju, koja 'nije bila lagana, ali je bila korektna', a odnosi HNS-a i SDP-a, zahvaljujući Olgi Muratti su bili 'turbulentni, ali uvijek korektni'. Dodao je kako je rezultat te koalicije grad Dubrovnik koji je trenutno 'jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj', 'financijski super organiziran s plaćenim skoro svim dugovima i riješenim svim zahtjevima za urbanističke dozvole i legalizacije'.

– Osigurali smo Grad, otvorili smo mu sve moguće uvjete, s najnižom stopom zapošljavanja. Danas smo jedan od najbogatijih gradova u Hrvatskoj, a za četiri godine bit ćemo jedan od najbogatijih gradova Europe. Vodit ćemo kampanju koja će biti maksimalno pozitivna, nema negativizma. Pred nama je novi izazov i nove četiri godine. Očekujemo da će građani prepoznati napore koje smo poduzeli – izjavio je Vlahušić.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je kako se Vlahušić pokazao kao 'odličan gradonačelnik' i 'čovjek s vizijom', te je dodala kako se s tim slažu i građani, prema ispitivanju javnog mnijenja.

– Vlahušić se ne natječe na obećanja u budućnosti, već temeljem dosadašnjih rezultata. U politici ste često prisiljeni 'kupiti mačka u vreći' jer se kandidiraju ljudi koji dosad neki posao nisu radili i morate im vjerovat na riječ. U slučaju Andra Vlahušića to nije tako, jer svi građani znaju što on može, kako radi i što je napravio – istaknula je Pusić, dodavši kako joj se čini da je Dubrovnik spreman i za korištenje europskih fondova.

Pusić je Vlahušićevu nepravomoćnu presudu u slučaju afere Šipan komentirala riječima:
– Što se tiče građana, vidjet ćemo na koji način će utjecati. Što se tiče mene, u velikoj mjeri utječe. Kad gradonačelniku stigne nepravomoćna uvjetna presuda, on će se na nju žaliti. Očito je da je ono što je sud konstatirao da nema nikakve osobne koristi ili profitiranja, ali da procedure nimalo ne dozvoljavaju odstupanja. I neće i ne trebaju ih dozvoljavati. U tom pogledu je poruka vrlo jasna – kazala je Pusić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist