Aktualno

Pusić i Lagumdžija o graničnom sporu

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija sastali su se u petak na radnom ručku u Motovunu, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Susret je održan u srdačnoj radnoj atmosferi te je ocijenjeno kako se do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU-a i interesima BiH, obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH, ali i sagledati, zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU – stoji u priopćenju.

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske. U priopćenju se navodi i kako je razgovarano o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja.

Pročitajte još

IBRICA O LIDIJI BAČIĆ To je jedan primitivni ispad! Da je mojeg psa tako udarila…

Dulist

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist