Aktualno

PULJIZEVIĆ PROSVJEDNICIMA ‘Osim njihova komoda, u stupićima ne vidim drugi problem’

Mjesni odbor je jučer u 15 sati zaprimio dopis dotičnih prosvjednika, a prosvjed su organizirali u 19 što je totalni apsurd. Do sada nismo nijednom zaprimili nikakav službeni dopis od njih, a prostorije Mjesnog odbora od prosvjednika su udaljene jednu minutu, nekih 80 metara. Njihova je namjera bila privući pozornost medija što je legitimno – istaknuo je za DuList predsjednik Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević.

Istaknuo je kako Grad ne treba ničiju dozvolu da bi osigurao nesmetano kretanje pješaka nogostupom.

-Ljudi su načelno uvijek za, ali ne ispred svoje nego tuđe kuće. Prvi stupići postavljeni su 24. travnja, dakle prije  dva i pol mjeseca i tada to nije bio njihov problem. Prosvjednici su mahom privatni iznajmljivači kojima je itekako stalo da im parking bude baš ispred kuće, manje im je bitno što su tako uzurpirali javnu površinu i dovode u pitanje sigurnost pješaka i dovode u pitanje lungomare, jedinu šetnicu u Zatonu Malom. Oni bi se trebali pitati imaju li ostali žitelji našeg mjesta prava na šetnicu i na pristup uzurpiranom pomorskom dobru ili je to njihovo nasljedno pravo – naglasio je Puljizević.

Kako god bilo, dodao je, Zaton Mali će napokon dobiti svoju lijepu šetnicu u more, oslobođenu od parkiranih automobila. Nažalost, rekao je, to je iz priloženih uvjeta moguće postići samo  fizičkim zaprekama.

-Što se tiče uvođenja jednosmjernog prometa koji su spominjali, to nije ideja prosvjednika, već mjesnog odbora koji smo predložili u listopadu prošle godine. Namjera je bila da promet doista bude jednosmjeran, iz smjera Doma kulture do Bunice. Daljnjim koracima gdje smo uključili Hrvatske ceste i prometni odjel ispostavilo se da bi zato trebali napraviti traku za lijeve skretače da zapadnom ulazu u mjesto zašto ne postoji, nažalost, prostor u zahvatu Hrvatskih cesta. Postojala je opravdana bojazan da bi zaustavljanje vozila koja čekaju skretnuti za Zaton pravila velike kolone te time ugrožavala sigurnost – nastavio je predsjednik Mjesnog odbora.

Na upit mještana gdje parkirati s obzirom da će im, njihovim riječima, stupići oduzeti parkirna mjesta, Puljizević je poručio kako će ‘možda svoj komod morati zamijeniti nešto udaljenijim mjestima uz cestu na javnim površinama’.

-Neki od prosvjednika će trebati ukloniti konopce koje su stavili na javne površine i eto mjesta za njih i ostale. Izuzev njihovog komoda, ne vidim nijedan drugi problem. Što se tiče jednosmjernog prometa, nismo od toga odustali, pokušavamo pronaći rješenje, ali ne možemo si priuštiti da riješimo promet u Zatonu Malom, a iste te ljude izložimo opasnosti prilikom skretanja – zaključio je predsjednik Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević.

Pročitajte još

Grad obuko svečarsko ruho ususret blagdanu Parca

Dulist

Dom umirovljenika u Gružu gotov do sredine 2021.

Andrea Falkoni Račić

Ana Hrnić nova direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija