Zanimljivosti

Puljić uzvratio čestitku Josipoviću i Leku

Puljić uzvratio čestitku Josipoviću i Leku

Bivši dubrovački biskup, a trenutni zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić uzvratio je čestitku predsjedniku RH Ivu Josipoviću i predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leku povodom Božića i Nove godine.

– Sa zahvalnošću sam primio Vašu čestitku u povodu našega velikog kršćanskog blagdana Božića u kojoj izričete i dobre želje za nastupajuću 2014. godinu. Naša drevna božićna pjesma, 'Svim na zemlji mir veselje!' odjekivat će u crkvama, na trgovima i u obiteljima diljem Lijepe Naše. Mir je, naime, jedna od temeljnih ljudskih vrjednota. A veselje, radost i čežnja za mirom usađena je u dušu svakoga bića. Ona ispunja čovjeka vedrinom, otvara njegov um i srce za potrebe drugih i razvija osjećaj pravoga bratstva – ističe nadbiskup Puljić, a prenosi Tiskovni ured HBK.

Nadbiskup Puljić podsjeća da u 'ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan mira, koji se obilježava 1. siječnja 2014., papa Franjo naglašava kako je bratstvo i otvorenost prema drugima temelj i put mira'. U srcu svakog muškarca i žene, ističe Puljić, 'prebiva želja za puninom života, koja uključuje nezatomljivu čežnju za bratstvom kao bitnom dimenzijom čovjeka, i zaključuje kako je 'bez bratstva nemoguće graditi pravedno društvo i postojan i trajan mir. A bratstvo se najprije uči u krilu obitelji koja je njegov izvor, te samim tim temelj i pravi put mira'.

– Papa nas, dakle, vraća korjenima, našim obiteljima i našem zajedništvu – navodi nadbiskup Puljić i dodaje:

– Zbog toga u kriznom vremenu brojnih nemira, rezigniranosti i pomanjkanja vedrine poželio bih neka u srcima našim ljudi odjekuje božićna pjesma i poruka 'o miru i veselju'. Jer, Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan. A slavlje Božića neka osnaži onu urođenu želju za puninom života i čežnju za bratstvom kako bi raslo i jačalo naše zajedništvo i međusobno razumijevanje. U tome duhu u ime Hrvatske biskupske konferencije, svećenika, redovnika i redovnica i svih vjernika, te u svoje ime, Vama, gospodine Predsjedniče, Vašoj obitelji, kao i svim Vašim suradnicima želim čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2014. godinu! Neka Novorođeni Isus prati Vaš rad i Vaše nastojanje u službi općega dobra – navodi predsjednik HBK nadbiskup Puljić u čestitci predsjedniku Josipoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Leku.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist