Crna kronika

PU: Ujutro nastavljamo potragu, a ukoliko se bude moglo prići od dima i plinova kreće očevid

PU: Ujutro nastavljamo potragu, a ukoliko se bude moglo prići od dima i plinova kreće očevid

Potraga za dvojicom nestalih radnika hidroelektrane Plat nastavit će se u ranim jutarnjim satima, dok će policija provesti cijelu noć na samom terenu. Posljednje su to informacije tragičnog dana iz HE Plat gdje je jedna osoba izgubila život, koje nam je potvrdio načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

-Ujutro krećemo sa svim snagama. Fokus će biti kanal i more, a paralelno bi trebao početi i očevid. S očevidom će se započeti čim se bude moglo pristupiti od dima i plinova – najavio je načelnik Pavličević, koji je cijeli dan proveo na mjestu nezapamćene nesreće.

Večeras je stigla specijalna jedinice ronilaca iz Splita dok je najavljen i dolazak Odjela kriminalističkih vještaka iz Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić koji bi trebao obaviti vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

Podsjetimo, do samog požara u HE Plat došlo je u četvrtak ujutro oko 9 sati. Odmah po dojavi na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. U trenutku izbijanja požara u tunelu hidroelektrane na dubini od 200 do 300 metara bilo je devet radnika koji se zbog velikog dima razdvajaju. Šestorica su zadobila lakše ozljede, trojici je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja, a trojica su hospitalizirana na odjelu pulmologije OB Dubrovnik te su zadržani na promatranju.

Vatrogasci su u isto vrijeme nastavili s akcijom gašenja požara te potragom za preostalom trojicom unesrećenih. Pridružili su im se i ronioci te s mora policijski brod. Oko 14 sati načelnik Pavličević potvrdio je kako je jedan nastradali pronađen u tunelu, kraj turbine hidrocentrale. Ronioci JVP Dubrovački vatrogasci preronili su dio kanala dugog 500 metara i na njegovoj sredini pronašli su beživotno tijelo. Nakon očevida trebao je biti utvrđen identitet stradalog.

Kako je za DuList potvrđeno najmlađi od trojice radnika je 33-godišnjak, drugi je pak 35-godišnjak, a najstariji 47-godišnjak.

 

 

 

 

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist