Zanimljivosti

“Prvosvibanjskim pohodom” otvoren hotel Odisej

"Prvosvibanjskim pohodom" otvoren hotel Odisej

Hotel Odisej, jedini hotel na Mljetu, otvoren je nakon zimske stanke i ovih dana tradicionalno ugošćava preko 150 planinara iz cijele Hrvatske koji su stigli povodom 'Prvosvibanjskog pohoda na Mljet', koji od 2005. organizira Planinarsko društvo Mljet na čelu sa organizatorom Marinom Perkovićem.

Riječ je o programu koji obuhvaća brojne planinarske, rekreativne, ali i kulturne aktivnosti na čitavom području Nacionalnog parka Mljet. Prvi dan boravka upriličio je svečano otvorenje izložbe 'Jedra i masline Mljeta' akademskog slikara Nenada Opačića u galerijskom prostoru Hotela Odisej.

Isti autor održao je likovnu izložbu 'Mljetske vedute' u multimedijalnom prostoru 'Stara skula' u Goveđarima uz prezentaciju video-foto materijala o planinarstvu na otoku Mljetu. Na otočiću Sv. Marije otvorilo se i predavanje o ljekovitim i zaštićenim biljkama Mljeta uz prigodnu foto izložbu. Osim toga, program obiluje brojnim planinarskim te trekking turama te obilascima prirodnih znamenitosti Mljeta poput Odisejeve špilje, Saplunare, planinarskim stazama…

Ovoj manifestaciji prethodile su i brojne aktivnosti Planinarskog društva Mljet i Nacionalnog parka Mljet poput ekološke akcije čišćenja otoka te utrka Earth Run Europe kojoj je start bio upravo u NP Mljet.

Prvog dana svibnja program počinje u 7 sati s doručkom, utovarom prtljage i odlaskom na Otočić svete Marije gdje će se održati i sveta misa. U jedanaest sati na otočiću će se razgledati izložba fotografija "Ljekovito bilje", predavanje o ljekovitim i zaštićenim vrstama. 1. svibnja posljednji je dan ovog višednevnog programa.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist