Kultura

PRVO OVOGODIŠNJE GOSTOVANJE ‘Djeca recesije’ u KMD privukla mnoštvo teatroljubaca

U petak je u Kazalištu Marina Držića odigran prvi ovosezonski gostujući dramski naslov ‘Djeca recesije’ u izvedbi ansambla Velike scene pod redateljskom palicom Ivana Plazibata.

– Priča je to mladim ljudima koji su spremni na očajničke poteze da bi došli do stana. I zato je takav naslov – Djeca recesije. Ona govori o dva para; koji su jedne strane opterećeni građanskim konvencijama propalog braka i mlađem paru ograničenom ekonomskim i društvenim uvjetima koji vladaju da osiguraju sebi osmišljenu egzistenciju. Ona što bi volio da gledatelji osjete u toj priči o konvencijam, klasnoj nepravdi i nemoći je sloboda i energija četvero glumaca koji pričaju tu priču. U nekoj priči o konvencijama imate slobodu glumaca. I to mene fascinira. Ova predstava je u prvom redu glumačka predstava, i sam proces nastajanja je bio podređen da jedan tekst pretvorimo u igralište na kojem ćemo imati dovoljno slobode i ludosti da ga približimo životu i upišem na kraju u meso glumaca, rekao je za DuList Plazibat.

Predstava je nastala prema predlošku teksta Dina Pešuta, a u njoj igraju Goran Marković, Ana Uršula Najev, Donat Zeko i Paola Kuvačić.

Tko je sve uživao u sječanjskoj kazališnoj večeri pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Kazališna družina Kolarin slavi deseti rođendan, evo tko im stiže u goste!

Dulist

Posljednji tjedan retrospektivne izložbe o 100. obljetnici rođenja Antuna Masle

Dulist

‘JEZIKU JE SVEJEDNO’ Predavanje o hrvatskom između znanosti i ideologije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija