DuList IN

PRVO GOSTOVANJE IZVAN GRADA Festival Aklapela raspjevao Zagreb

PRVO GOSTOVANJE IZVAN GRADA Festival Aklapela raspjevao Zagreb

U prosinačkom predblagdanskom ozračju Zagreba, svoje mjesto pronašao je i dubrovački festival Aklapela, svojim prvim gostovanjem izvan Dubrovnika.

U petak, 14. prosinca u crkvi sv. Antuna Padovanskog na sv. Duhu održan je prvi festivalski događaj. Klape: Dišpet, Skontradura, Slavić, Ćakulone, Obilanca i Grdelin upriličile su koncert adventskih i božićnih pjesama i kolendi pod nazivom ‘O anđeli, najbrže tecite’. Repertoar, kvaliteta izvedbe i izvrsna akustika ostavili su impresivan doživljaj na publiku.

Subota, 15. prosinca donijela je ljubiteljima klapske pjesme drugi Aklapela koncert, koji se održao u veličanstvenom prepunom holu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Drugi koncert, koncipiran je prema uvriježenom načinu klapskog predstavljanja kojeg je upravo festival Aklapela promovirao. Na koncertu pod nazivom ‘Kantano vrime’ nastupile su klape: Kaše, Bošket, Armorin, Subrenum i Stine.

Tijekom subotnjeg i nedjeljnog jutra dubrovačke klape Skontradura, Kaše i Subrenum ‘kolendavale’ su po zagrebačkim trgovima čestitajući svojom pjesmom blagdane svima koji su se zatekli u blizini kao i svima koji su ih ciljano došli vidjeti i čuti.

Sa suorganizatorima ‘Međunarodnom smotrom folklora’ uspješno je ostvarena prva zajednička misija Aklapele i Smotre isticanjem klapskog pjevanja kao značajne i prepoznate hrvatske tradicije. Advent s Aklapelom u Zagrebu, još je jedan pokazatelj odlične veze gradova Dubrovnika i Zagreba.

Foto: Zoran Marinović

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović