Natrag
23.2.2019 12:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prvo biramo EU parlamentarce pa lokalnu vlast

1.3.2013 @ 11:47 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatski građani u roku od mjesec dana dva puta će izaći na izbore. Naime, pored lokalnih izbora, koji se održavaju 19. svibnja, tu su i oni za izbor europarlamentaraca, koji će se održati 14. travnja.

Objavio je to predsjednik RH Ivo Jospiović, istaknuvši kako je odluku donio nakon konzultacija s Vladom, parlamentarnim strankama te udrugama. Podsjetio je na veliku važnost izbora za Europski parlament, budući da hrvatski građani za to tijelo EU biraju svoje predstavnike prvi put.

– Presudno za odluku o tome da se izbori održe odvojeno od lokalnih bila je činjenica da preklapanjem izbora, europski izbori gube na autonomiji i prepoznatljivosti, i da bi se u tom slučaju izgubila ta simbolička funkcija – izjavio je Ivo Josipović. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana