Aktualno

PRVIH DEVET MJESECI Valamar Riviera ostvarila dvoznamenkasti rast prihoda i operativne dobiti

PRVIH DEVET MJESECI Valamar Riviera ostvarila dvoznamenkasti rast prihoda i operativne dobiti

Valamar Riviera u prvih je devet mjeseci 2018. godine, ostvarila dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata.

Ukupni konsolidirani prihodi dosegli su 1.921 milijuna kuna što čini porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvenstveno kao rezultat intenzivnog ulaganja u proteklom periodu u smještajne objekte visoke kvalitete te izuzetnog razvoja poslovanja u predsezoni.

Nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom došlo je do stagnacije rasta turističke potražnje u ljetnoj sezoni. Unatoč nepovoljnim kretanjima, Valamar je u prvih devet mjeseci 2018. godine prvi put ostvario više od 6 milijuna noćenja što je porast od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je prosječna cijena rasla za 5 posto. Najveći rast prodaje ostvaren je u smještajnim objektima visoke kvalitete u koje se prethodno investiralo te u prvih šest mjeseci kao rezultat uspješnog razvoja turističkih proizvoda usmjerenih na goste izvan glavne turističke sezone.

Na razini poslovne godine Valamar Riviera u 2018. očekuje ostvariti između 1.960 milijuna i 1.980 milijuna kuna poslovnih prihoda odnosno rast od 10 do 11 posto u odnosu na prošlu godinu. Rast prihoda bit će popraćen i rastom konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) koja će na godišnjoj razini doseći između 690 i 700 milijuna kuna što predstavlja rast od 14 do 16 posto u odnosu na 2017. godinu. Valamar je povećao operativnu efikasnost uz istovremeno povećanje plaća od preko 11 posto i uvođenje minimalnih neto primanja od 5.000 kuna, čime su intenzivirana ulaganja u ljudske potencijale koji su prepoznati kao najveći izazov rasta i razvoja u narednim godinama.

– U protekle tri godine kao rezultat razvojne strategije investirali smo oko 2,4 milijarde kuna u razvoj i širenje portfelja, otvorili čak 2300 novih radnih mjesta, značajno povećali plaće i poboljšali uvjete rada. Ove godine uspješno smo finalizirali proces preuzimanja poduzeća Hoteli Makarska d.d. u Hrvatskoj i prvog Valamar hotela u Austriji. Vjerujemo da smo postavili dobre temelje za nastavak ulaganja u rast i razvoj poslovanja – istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Prema prethodnoj suglasnosti Nadzornog odbora Valamar u 2019. godini planira realizirati investicije u visini od 752 milijuna kuna, što predstavlja nastavak strategije ulaganja kompanije u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija