Natrag
23.4.2018 19:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVI PUT U ŽUPANIJI Skup domaćih i stranih speleologa u Čilipima

11.11.2017 @ 12:29 Dulist dulist IN
4;4

Podijelite:

Skup Speleologa Hrvatske u organizaciji Speleo odsjeka HPD Sniježnica, ove godine se prvi put održava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, točnije u Domu kulture u Čilipima.

Dom kulture u Čilipima od 17. do 19. studenog postat će središte speleološke zajednice Hrvatske, a prema najavama, na skupu će se okupiti gotovo 300 sudionika iz cijele zemlje. Osim domaćih, skupu će prisustvovati speleolozi iz BiH, Crne Gore i Italije, čime će ovaj događaj dobiti i međunarodni karakter.

Program predavanja počinje u subotu 18. studenog od 9 sati, a osim brojnih stručnih predavanja, sudionici i posjetitelji će moći uživati u speleo fotografijama, filmovima i publikacijama predavača i izlagača.

Namjera je u što većoj mjeri utjecati na razinu svijesti lokalne i šire javnosti o osjetljivim krškim područjima Dubrovačko-neretvanske županije, potrebi očuvanja i zaštite podzemnih voda i speleoloških objekata u kršu, sa svim vrijednim značajkama – geološkim, geomorfološkim, biološkim te sveukupnim ekološkim značajkama podzemnih staništa.

Skup speleologa Hrvatske najveće je godišnje okupljanje speleologa iz naše zemlje, na kojem se prezentiraju rezultati aktualnih speleoloških istraživanja i obrađuju stručni aspekti speleološke djelatnosti. Glavni cilj ove manifestacije je okupljanje speleologa, znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i susjednih zemalja u svrhu razmjene novih dostignuća u speleologiji kao sve popularnijoj sportskoj, tehničkoj i znanstvenoj disciplini.

Više o predavačima i temama predavanja možete potražiti na službenoj stranici skupa ili na Facebook stranici.

Foto: Marin Glušević

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana