Aktualno

PRVI PUT U HRVATSKOJ Europska konferencija peradara u Lacromi

PRVI PUT U HRVATSKOJ Europska konferencija peradara u Lacromi

Hrvatski ogranak Svjetske udruge za znanost o peradi (World Poultry Science Association – WPSA) u Dubrovniku organizira 15. Europsku konferenciju peradara, a u hotelu Valamar Lacroma okupilo se njih gotovo 1500 iz oko 70 zemalja.

Do petka će kroz šest plenarnih sjednica te dvadesetak radionica i izložbi raspravljati o relevantnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti o peradi

-Konferencije u Europi održavaju se već 60 godina, s ciljem razmjene znanja i ideja u znanosti o peradi.Ova konferencija, koja povezuje industriju i akademsku zajednicu, ima posebnu vrijednost za proizvodnju peradi. Sjajan je primjer odlične organizacije. Najvažnije je da sudionici razmjenjuju znanje i nove ideje – izjavio je na otvaranju predsjednik europskog ogranka WPSA Birger Svihus.

-Hrvatski ogranak prvi put organizira konferenciju. Nastojat ćemo na konferenciji tematski pokriti što više najjaktualnijih tema iz znanosti o peradi. Zahvalila bih svima koji su se odazvali jer će njihova ekspertiza bit ključna za uspješan rad konferencije – istaknula je čelnica hrvatskog ogranka WPSA Estella Prukner Radovčić.

-Dubrovačko-neretvanska županija nije poznata po peradarstvu, ali je velik potrošač peradarskih proizvoda, prvenstveno kroz turistički sektor – podsjetio je izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

WPSA je svjetska udruga osnovana 1912. godine, a bavi se peradarskom proizvodnjom, edukacijom i znanošću u području peradarstva. Konferenciju u Europi WPSA održava svake četvrte godine, a Hrvatskoj je ovo prva organizacija skupa. Znanstveni program konferencije fokusiran je na glavna pitanja istraživanja i proizvodnje peradi s ciljem unaprijeđenja znanja, a tijekom skupa održat će se šest plenarnih sjednica te 22 radionice, kao i izložbe i tehnički obilasci.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist