Aktualno

PRVI PUT U HRVATSKOJ Europska konferencija peradara u Lacromi

Hrvatski ogranak Svjetske udruge za znanost o peradi (World Poultry Science Association – WPSA) u Dubrovniku organizira 15. Europsku konferenciju peradara, a u hotelu Valamar Lacroma okupilo se njih gotovo 1500 iz oko 70 zemalja.

Do petka će kroz šest plenarnih sjednica te dvadesetak radionica i izložbi raspravljati o relevantnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti o peradi

-Konferencije u Europi održavaju se već 60 godina, s ciljem razmjene znanja i ideja u znanosti o peradi.Ova konferencija, koja povezuje industriju i akademsku zajednicu, ima posebnu vrijednost za proizvodnju peradi. Sjajan je primjer odlične organizacije. Najvažnije je da sudionici razmjenjuju znanje i nove ideje – izjavio je na otvaranju predsjednik europskog ogranka WPSA Birger Svihus.

-Hrvatski ogranak prvi put organizira konferenciju. Nastojat ćemo na konferenciji tematski pokriti što više najjaktualnijih tema iz znanosti o peradi. Zahvalila bih svima koji su se odazvali jer će njihova ekspertiza bit ključna za uspješan rad konferencije – istaknula je čelnica hrvatskog ogranka WPSA Estella Prukner Radovčić.

-Dubrovačko-neretvanska županija nije poznata po peradarstvu, ali je velik potrošač peradarskih proizvoda, prvenstveno kroz turistički sektor – podsjetio je izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

WPSA je svjetska udruga osnovana 1912. godine, a bavi se peradarskom proizvodnjom, edukacijom i znanošću u području peradarstva. Konferenciju u Europi WPSA održava svake četvrte godine, a Hrvatskoj je ovo prva organizacija skupa. Znanstveni program konferencije fokusiran je na glavna pitanja istraživanja i proizvodnje peradi s ciljem unaprijeđenja znanja, a tijekom skupa održat će se šest plenarnih sjednica te 22 radionice, kao i izložbe i tehnički obilasci.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Pročitajte još

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

ZABRANJENO LETENJE DRONOM Kako se ne bi ponovio scenarij Zračne luke Split

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija