Natrag
25.4.2018 02:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVI DONOSIMO Zgrada TZ-a vraćena Trebinjcima!

11.7.2012 @ 9:28 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku pola bivše zgrade Vrtlara na Pilama, u kojoj se u najmu trenutno nalazi Ured Turističke zajednice Grada Dubrovnika, vraćeno je u vlasništvo obitelji Drašković iz Trebinja.

Kako doznaje duList, postupak povrata oduzete imovine nakon Drugog svjetskog rata na dubrovačkom je sudu u tajnosti vodila i za trebinjsku obitelj uspješno privela kraju jedna poznata dubrovačka odvjetnica.

Podsjetimo, ta je građevina, ukupne površine 397 četvornih metara, dugo vremena služila kao upravna zgrada gradskom komunalnom poduzeću Vrtlar, ali je u Domovinskom ratu značajno nastradala i dugo stajala kao derutno ruglo na samom ulazu u Povijesnu jezgru. Krajem lipnja 2007. godine iz gradske uprave najavili su kako će u sklopu radova na uređenju platoa Pile biti uređeni fasada i krov zgrade, kako bi se bolje uklopila u novi izgled Pila.

Opširnije o povratu zgrade TZ-a na Pilama obitelji iz Trebinja čitajte u novom broju duLista koji se od danas nalazi na kioscima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana