Natrag
20.11.2018 05:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVI DONOSIMO Rusković: Nisam smijenjena!

12.1.2012 @ 21:39 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Pave Župan Rusković ipak nije smijenjena s mjesta predsjednice Radne skupine Destinacijskog

menadžmenta Grada Dubrovnika, već je samo riječ o promjeni izvora financiranja njene naknade.

Naime, kako duList ekskluzivno doznaje iz razgovora s Pavom Župan Rusković, riječ je o rijetko viđenom manevru gradonačelnika Andra Vlahušića.

– Ne znam da su me razriješili, ali sam dobila dopis iz Turističke zajednice Grada od direktorice Jelke Tepšić s odlukom Turističkog vijeća da se moj angažman na završetku projekta „Strategija razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije“ (projekt P.Ž.Rusković je samo Grad Dubrovnik, a ne Županija, op.a.) financira preko tvrtke Horwath consulting, izrađivača cjelovite strategije, prema predviđenim sredstvima u planu i programu rada Turističke zajednice Grada Dubrovnika za 2012. godinu – odgovara Pave Župan Rusković na informacije koje su se pojavile u javnosti kako je smijenjena na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Grada Dubrovnika.

– Dopis završava rečenicom kako će se svi projekti Destinacijskog menadžmenta započeti u 2011. godini nastaviti i u 2012. godini – pročitala je današnji dopis iz TZ-a Župan Rusković komentiravši kako „ni djeca ne bi ovako mogla napraviti“.

– Dakle, nema prekida ugovora nego se suradnja nastavlja, ali će me se platiti preko tvrtke Horwath Consulting. Prema tome, treba se stvoriti situacija da je gradonačelnik učinio što je rekao (prekinuo suradnju s Župan Rusković, op.a.), a da ja i dalje ostanem raditi na Destinacijskom menadžmentu  – objasnila je dobiveni dopis Župan Rusković, te se zapitala kako Turističko vijeće može donijeti takvu odluku, a prethodno ne pitati nju ili tvrtku Horwath Consulting hoće li pristati na to.

– Mislim da bi dijete od deset godina bilo pametnije. Kad netko hoće izgladiti što je učinio onda ide iz greške u grešku – konstatirala je Župan Rusković pročitavši i drugi dopis koji je dobila dan prije iz TZ-a, također od direktorice Jelke Tepšić.

– U jučerašnjem dopisu Tepšić me obavještava da će na današnjem sastanku biti predložen smanjen iznos moje naknade za pet mjeseci u 2012. godini, dakle i ona računa da ću odraditi ugovor do kraja svibnja. Još je dodala kako će osobno predložiti Turističkom vijeću da se svi projekti koje sam započela nastave, „što jedino ima smisla“, kao i da se sa mnom ugovori naknada za te projekte u drugoj formi u odnosu na raniji ugovor – kaže nadalje Župan Rusković, te zaključuje kako se očito suradnja ne prekida, već se samo drukčije zove.

– Neka objasne zašto i zbog čega će ići financiranje preko tvrtke Horwath Consulting – govori Župan Rusković te također ističe kako je upravo Vlahušić predsjedao sjednicom Turističkog vijeća sredinom prosinca na kojoj joj je jednoglasno produljen ugovor.

– Igrarija, što da vam kažem. Dolaze izaslanici Travel Leadersa 18. siječnja i rekla sam da ću im posvetiti svo vrijeme, neovisno ugovoru i ovim glupostima – kazala je Župan Rusković te nastavila:
– Da budem najiskrenija, nakon ovoga danas, da gledam samo na direktoricu Tepšić i gradonačelnika Vlahušića, rekla bih im: „Gospodo, izvolite vi, nastavite“, i maknula bi se s najvećim gustom, ali kao profesionalac to ne mogu učiniti zbog partnera, ali najviše zbog Grada. Jer Grad je Grad, a oni su svi prolazni kao i ja, ali Grad ostaje.

Na informaciju kako će, navodno, gradonačelnik Vlahušić preuzeti njenu funkciju predsjednika Radne skupine Destinacijskog menadžmenta, Pave Župan Rusković samo se nasmijala.

– Ja sam cijeli život iskrena i za to plaćam, ali se neću promijeniti. Držim da je istina istina, odgovarala ona meni ili ne – zaključila je Pave Župan Rusković.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana