Natrag
21.3.2019 02:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVI DONOSIMO: Pravedan traži potporu HNS-a

11.1.2012 @ 14:50 Andrea Falkoni Račić Politika
2;2

Podijelite:

Antun Pravedan na današnjem će sastanku predsjedništva GO HNS-a tražiti potporu članova oko izbora ravnatelja Športskih objekata.

Naime, Pravedan će od svog članstva tražiti podršku da ukoliko za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti bude imenovan Pero Šimunović, HNS istupi iz vladajuće koalicije. Potvrdio nam je to sam Pravedan dodavši kako će se Upravno vijeće JU Sportski objekti održati tek u ponedjeljak.

– Ono se ne može održati bez verifikacije članova Upravnog vijeća. Vijeće nije donjielo pravovaljanu odluku o izboru Pera Šumonovića za predsjednika JU sportski objekti, jer prema Statutu  te ustanove odluku moraju donijeti većinom ukupnog broja glasova 3 : 2. Dakle, novi ravnatelj nije izabran, već se može imenovati jedino vršitelj dužnosti ili se raspisati novi natječaj – izjavio je za duList Antun Pravedan dodavši:

– HNS i ja kao njegov predsjednik i član Gradskog vijeća nećemo kršiti Statut – napomenuo je Pravedan dodavši kako je poziv upućen i dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću kao članu Predsjedništva HNS-a, no kako ostaje vidjeti hoće li se pojaviti.

– Predsjedništvo dubrovačkog HDZ-a ionako je donijelo odluku da ako kao predsjednik smatram da se nešto krši, mogu zatražiti izlazak iz koalicije – istaknuo je Pravedan. Dodao je i kako se središnjica ne upleće u njihove koalcijske odnose na lokalnoj razini.

– Zagreb se ne petlja u naše odluke. Nisu to činili ni kad su bili izbori – zaključio je.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana