Natrag
20.3.2019 22:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVI DONOSIMO: PBZ blokirala Garažu!

10.12.2011 @ 16:19 Andrea Falkoni Račić Garaža

Podijelite:

Privredna banka Zagreb blokirala je Garažu! Direktor Ragusa parkinga, tvrtke u 50-postotnom

vlasništvu Grada Dubrovnika i Midia grupe, koja upravlja javnom garažom na Ilijinoj glavici Jug Bašica upoznat je s blokadom računa od strane PBZ-a, ali nije želio ništa više  reći. Tek je istaknuo kako se s ponedjeljka nada nekim povoljnijim informacijama.

Treba svakako napomenuti da bi u slučaju da se blokada nastavi to ujedno značilo i zatvaranje Garaže.
O dugu Midia Grupe prema PBZ-u po kreditu od 12,5 milijuna eura, koji je podignut za gradnju garaže, na dubrovačkoj se političkoj sceni govori već od kolovoza ove godine.

Sve je, podjetimo, kulminiralo, kada je PBZ Midia Grupi, odnosno Garaži Dubrovnik kao korisniku kredita, a na znanje Ragusa Parkingu kao dužniku po ustupljenim tražbinama, te Gradu Dubrovniku kao jamcu po ustupljenim tražbinama uputila poziv na podmirenje obveza po kreditu. Održana je i tematska sjednica Gradskog vijeća, no bez nekih zaključaka koji bi riješili dubioze oko duga. Niti se nakon sjendice išta maklo s mrtve točke.

Upućeni s obje strane, one iz Grada i Midia Grupe, prije 15-ak dana tvrdili su kako će se ići sve do arbitraže. Iz dradskih ureda također tada smo doznali kako je Midia Grupa bila voljna na pregovore, no Grad je to odbio. Hoće li se sada predomisliti?

No, garaža nije u problemima samo kada je riječ o dugovanju prema PBZ-u. Tu je prisjetimo se i dugovanje prema Gradu Dubrovniku za spomeničku rentu u visini od čak 5,5 milijuna kuna, o čemu smo nedavno pisali.

– Riječ je o višemilijunskom dugu. On prelazi našu godišnju zaradu koja iznosi oko 5 milijuna kuna. Nemoguće je očekivati da taj iznos podmirimo odjednom, i nadam se da će Grad pristati na višegodišnje plaćanje u obrocima – rekao nam je tada Jug Bašica, direktor Ragusa Parkinga, dodajući kako Grad nije blokirao račun Garaže.

Pa eto Grad tada nije blokirao račun garaže, ali je to učinio PBZ.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana