Zanimljivosti

Prvi difuzni hotel uskoro u Konavlima

Difuzni hotel u Konavlima tema je tribine namijenjene privatnim iznajmljivačima koja je u organizaciji Agroturizma Konavle održana u Cavtatu.

Konzultant Robert Baćac predstavio je model difuznog hotela pred velikim brojem cavtatskih i konavoskih privatnih iznajmljivača zainteresiranih za ovakav način unaprjeđenja ponude smještajnih kapaciteta.

Difuzni hotel najmoderniji je oblik udruživanja privatnih iznajmljivača u kojem su sadržaji (recepcija, sobe, restoran i ostalo) raspršeni na više mjesta. U svijetu su poznati primjeri i trend difuznih hotela organiziranih u starim gradskim jezgrama gdje je udaljenost između hotelskih soba nekoliko ulica, do primjera ruralnog difuznog hotela gdje udaljenost između hotelskih soba može biti i do 50 kilometara.

Difuzni hotel pridonosi boljem poslovanju privatnih iznajmljivača, lakšoj promociji i prodaji, smanjenim troškovima u nabavi, boljim pregovaračkim pozicijama prema institucijama i turističkim faktorima, te u konačnici i najvažnije; produljenju turističke sezone na cijelu godinu.

– Konavle se turistički razvijaju i prednjače i na ovaj način, jer je Konavoska kuća, članica Agroturizma Konavle, već na pola puta do stvaranja prvog difuznog hotela u Hrvatskoj – istaknuo je Baćac.

Baćac je iznio mogućnost organizacije tri difuzna hotela u Konavlima: jednog u povijesnoj jezgri Cavtata, drugog za područje Cavtata s prigradskim naseljima i Molunta te trećeg na ruralnom prostoru Konavala.

Tribini je prisustvovao i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji je istaknuo kako je Agroturizam Konavle zasigurno najuspješnija organizacija destinacijskog menadžmenta u našoj županiji, te da zato uživa punu podršku.

– Konavle imaju izvrsne potencijale u daljnjem razvoju turizma i  Dubrovačko-neretvanska županija podržava takav pravac razvoja – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija