Aktualno

PRVI DAN ŠKOLE Dobroslavić i Franković uputili čestitku prvašićima

PRVI DAN ŠKOLE Dobroslavić i Franković uputili čestitku prvašićima

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković uputili su čestitku ovogodišnjim prvašićima. Njihove čestitke prenosimo u cijelosti.

‘Dragi naši prvašići,

Čestitam vam početak nove školske godine, razdoblja koje ćete jednog dana zvati najljepšim u vašem životu. Gotovo da vam zavidim na obećanju koje svaki novi početak nosi jer pred vama su sve radosti, sitni padovi i najveći uspjesi u životu.

Kroz školske klupe naučit ćete što je to prvo i pravo prijateljstvo, prva simpatija, usvojiti vještine koje će vas pripremiti za dalje. Kroz školsko gradivo postat ćete pravi spremnik znanja i znatiželje. S vremenom jedni će poći u jednom smjeru, drugi u drugom, no svima vam je zajednička ta nevjerojatna sposobnost upijanja znanja koju posjedujete samo vi. Ipak, u svemu tome nemojte zaboraviti biti ono što jeste – djeca.

Budite razigrani, budite sretni, budite svoji, a istodobno poštujte vaše roditelje i učitelje. Niti ne slutite koliko oni čine za vas iz dana u dan.

Vaš župan

Nikola Dobroslavić

 

‘Dragi naši prvašići,

pred vama je jedno novo i zanimljivo razdoblje u kojem ćete steći nova znanja, ali i zapisati puno radosnih i nezaboravnih trenutaka sa svojim novim prijateljima.

Krenite hrabro u školske klupe, jer škola nije nimalo strašna. Škola je fora. Budite radoznali i ne bojte se pitati vaše učiteljice i učitelje. Oni su tu za vas, i uz vaše roditelje, vodit će kroz ovu, novu i posve zanimljivu, avanturu.

Ali budite iznad svega marljivi, učite i trudite se na ponos svojih najmilijih. A najviše od svega želim da se smijete, veselite i družite sa svojim školskim kolegama.

I ne zaboravite pomoći jedni drugima. Jer prijateljstva koja ćete sklopiti i dogodovštine koje ćete zajedno dijeliti tijekom školovanja jesu ono najdragocjenije što ćete zauvijek nositi u vašim srcima.

Dragi naši roditelji, nastavnici i odgajatelji!

Neka vam je sretan početak školske godine, želimo vam puno uspjeha – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist