Zanimljivosti

PRVENSTVO U NIZOZEMSKOJ Medalje svjetskog sjaja za naše uzgajivače ptica

PRVENSTVO U NIZOZEMSKOJ Medalje svjetskog sjaja za naše uzgajivače ptica

Svjetsko ornitološko prvenstvo održava se u Nizozemskom gradu Zwolle, od 7. do 13. siječnja.

Na ovom prvenstvu, na kojem se predstavlja preko 26 tisuća ptica iz cijeloga svijeta, članovi Udruge za zaštitu i uzgoj ptica Dubrovnik Jasmin Brković i Andrej Greguš u Grad su donijeli dvije medalje svjetskog sjaja.

Jasmin Brković osvojio je srebrnu medalju u kategoriji križanaca egzotične ptice s mutacijom egzotične ptice, dok je Andrej Greguš osvojio zlatnu medalju u kategoriji kobaltni kanarinci i tako se u toj klasi okrunio titulom svjetskog prvaka. S njima je još sudjelovao i Branimir Sentić.

Podsjetimo, početkom studenog prošle godine Udruga za zaštitu i uzgoj ptica Dubrovnik uspješno je organizirala Prvenstvo Udruge, izložbu ptica koja se održala u prostorijama Doma kulture u Zatonu Malom, a na kojoj je bilo izloženo čak 330 dubrovačkih ptica.

Udruga je sudjelovala i na 7. Middle Europa birds show-u također u studenom, u Rijeci te je u ukupnom poretku zauzela odlično drugo mjesto. Na najvećoj međunarodnoj izložbi ptica koja se tradicionalno održala u talijanskom gradu Reggio Emilia, boje Grada branio je Andrej Greguš i osvojio ukupno šest medalja.

Na 40. Ornitološkom prvensvu Hrvatske, koje se početkom prosinca održalo u Poreču, dubrovačka udruga zauzela je treće mjesto, plasiravši se tako odmah iza Splita i Osijeka.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist