Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Mlađi kadeti Juga u finalu, Glavinić najbolji strijelac

PRVENSTVO HRVATSKE Mlađi kadeti Juga u finalu, Glavinić najbolji strijelac

Mlađi kadeti Jug Croatia osiguranja igrat će u finalu završnog turnira Prvenstva Hrvatske koje se od četvrtka igra na gruškom bazenu. Jugova mladost je u polufinalu pobijedila vršnjake iz splitskog OVK POŠK-a rezultatom 11:6 (1:2, 2:2, 5:1, 3:1).

Kao i jutros protiv Mornara, važnost utakmice učinila je svoje tako da su mladići trenera Željka Vukčevića u igru ušli u grču tako pa se do sredine utakmice igralo u potpunom egalu. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Splićana 4:3.

Uslijedilo je furioznih pet minuta treće četvrtine u kojim su Jugaši prelomili utakmicu. Razbranio se Niko Balić, a Marko Glavinić, Ivor Miljan Popović i Bruno Đuho svojim golovima odvode Juga na velikih plus tri razlike (7:4). Gosti su uspjeli zaprijetiti sredinom posljednje četvrtine, smanjili su na 8:6, ali sve je dileme riješio najbolji pojedinac utakmice Marko Glavinić pogotkom za 9:6, malo više od dvije minute prije kraja utakmice.

Marko Glavinić bio je najbolji strijelac u redovima Juga s pet postignutih golova, Bruno Đuho i Ivor Miljan Popović postigli su po dva dok su se Pero Perak i Stjepan Brajović po jednom upisali u strijelce. Niko Balić skupio je jedanaest obrana.

Sutra točno u podne Jugaši će se za zlatnu medalju boriti protiv pobjednika iz druge polufinalne utakmice Primorje EB – Zadar 1952.

Izvor: VK Jug

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist