Sport

PRVENSTVO DALMACIJE Šest postolja za dubrovačke atletičare

PRVENSTVO DALMACIJE Šest postolja za dubrovačke atletičare

Dubrovačke atletičarke i atletičari nastupili su na Prvenstvu Dalmacije za starije kategorije koje se održalo u subotu, 2. lipnja u Splitu i u žestokoj konkurenciji ponajboljih dalmatinskih i hrvatskih klubova ostvarili nove osobne rezultate i doma se vratili sa šest medalja.

U kategoriji kadetkinja boje Atletskog kluba Dubrovnik branile su Martina Rakiđija Velagić (2003) i Martina Batina. Rakiđija Velagić nastupila je u utrci na 300 metara (44,57) i osvojila drugo mjesto dok je u utrci na 100 metara s rezultatom 13,37 postavila novi osobni rezultat i u ukupnom poretku zauzela peto mjesto. Batina je nastupila u utrci na 600 metara i s rezultatom 2:01.45 osvojila treće mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta za Atletski klub Dubrovnik nastupili su Ivan Ruben Urošević u utrci na 400 metara i Lovro Puljizević u utrci na 200 metara s preponama i bacanju vortexa.

Ruben Urošević utrku je istrčao za 1:14.03 i osvojio srebrnu medalju dok je Puljizević u utrci na 200 metara s preponama (34,99) osvojio drugo mjesto, a u bacanju vortexa s bačenih 43,62 metra postavio novi osobni rezultat i u ukupnom poretku zauzeo treće mjesto.

Anđela Gabriela Curić nastupila je u kategoriji juniorki u bacanju kugle 4 kg (8,93 metara) i osvojila zlatnu medalju.

Na održanom natjecanju boje Atletskog kluba Dubrovnik branili su još: Petra Marčinko, Nika Tomšić, Nikolina Batina, Klara Karačić i Josipa Habjan.

Članovi i članice Atletskog kluba Dubrovnik nastavljaju s redovitim treninzima, a iduće natjecanje koje ih očekuje je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za ml.kadete/kinje i kadete/kinje u Varaždinu 23. i 24. lipnja.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist