GradUrednički izbor

PRVE SPRAVE ZA OSOBE S INVALIDITETOM Gradonačelnik obišao novo najveće igralište u Dubrovniku

PRVE SPRAVE ZA OSOBE S INVALIDITETOM Gradonačelnik obišao novo najveće igralište u Dubrovniku

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je ovog ponedjeljka obišao novo igralište na glavici Babinog kuka. Kako je rekao gradonačelnik, radi se o najvećem igralištu na području Grada Dubrovnika na kojem se nalazi cijeli niz različitih aktivnosti, a posebno je istaknuo prve work-out sprave za osobe s invaliditetom.
Naime, riječ je o sportskom infrastrukturnom projektu koncipiranom u četiri jedinice: dječjeg igrališta za mlađu djecu i djecu sa poteškoćama u razvoju, plato za trening na otvorenom te igralištem za mali nogomet i košarku.
Šef gradilišta Tomislav Bačić iz tvrtke Alfaplan građenje rekao je kako je najveći izazov ‘bio napraviti ovakvo igralište kao cjelinu’.
-To je prvi put u Dubrovniku da se nešto u ovakvom opsegu projektiralo i izvelo. Što se tiče radova, riječ je o standardnim radovima po pitanju konstrukcije, koja je jednim dijelom ‘nevidljiva’, odnosno sakrivena je završnim oblogama – rekao je šef gradilišta. Radovi su počeli u drugom mjesecu ove godine. Kako je istaknuto, sigurnosne kamere će biti postavljene za nekoliko tjedana.

Osim prostora za sportske aktivnosti, uređen je i dio pristupa do parka, ali i prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište. Realizacijom projekta izgradnje sportsko-rekreacijskog parka na Babinom kuku građani svih skupina dobili su novu zelenu zonu za aktivno provođenje vremena.
Projekt je vrijedan 2.871.591,88 kuna s PDV-om.

Postoji razlika između Mara Kristića i mene
Gradski vijećnik Maro Kristić (MOST) komentirao je nedavno izgradnju ovog sportskog kompleksa, rekavši kako se za ovaj iznos mogla izgraditi montažna dvorana. Gradonačelnik je na to istaknuo:
-Ono što je važno za reći, postoji velika razlika između mene i Mara Kristića. Nama su prioritet djeca, a njemu su prioritet građevinski poduzetnici koji u neposrednoj blizini građevinski poduzetnici koji u neposrednoj blizini grade kuće koje žele iznajmljivati. Taj dječji smijeh ne predstavlja veselje, nego problem – reći će Franković.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist