Sport

PRVAK REGIJE MARKO ŠURKOVIĆ Plivačima Juga 62 plasmana na postolja

PRVAK REGIJE MARKO ŠURKOVIĆ Plivačima Juga 62 plasmana na postolja

Plivači Juga nastupili su u subotu i nedjelju 24. i 25. studenog u Splitu na Regionalnom prvenstvu za kategorije seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora.

Natjecanje je okupilo 151 plivača iz 13 klubova. PK Jug predstavljalo je 18 članova: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Ana Lučić, Adriana Marinović, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Rafaela Škrabo, Karmen Fabris, Katija Sessa, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Elza Filipović, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Jugaši su se 62 puta plasirali među prva tri, od čega 15 puta kao prvoplasirani, 18 puta kao drugoplasirani, te 29 puta kao trećeplasirani. Prvak regije je Mario Šurković u pojedinačnoj konkurenciji, te muške i ženske mlađe juniorske štafete.

Mlađi junior Mario Šurković jedini se od Jugaša okitio pojedinačnom titulom prvaka Dalmacije i to u općoj kategoriji. Ukupno se čak trinaest puta plasirao među prva tri. Ostvario je osam prvih mjesta, dva druga i tri treća. Bio je najbrži u disciplinama 50 i 100 leđno i to u kategorijama mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i u općoj. Također, u disciplini 100 slobodno bio je drugoplasirani u kategorijama mlađih juniora i juniora a trećeplasirani u kategorijama mlađih seniora i u općoj. Osim toga bio je i trećeplasirani u disciplini 100 prsno u mlađe juniorskoj kategoriji.

Mlađi junior Michel Brassard čak se četrnaest puta plasirao među prva tri. Ostvario je sedam drugih i sedam trećih mjesta. U disciplinama 200 slobodno, 400 slobodno i 1500 slobodno zauzeo je druga mjesta u kategorijama mlađih juniora i juniora, dok je trećeplasirani bio u kategorijama mlađih seniora, te u općoj. U disciplini 50 slobodno bio je drugi u mlađe juniorskoj, te treći u juniorskoj kategoriji.

Kadet Marko Baletin u disciplini 200 leđno zauzeo je druga mjesta u kategorijama mlađih juniora, juniora, mlađih seniora, te u općoj.

Junior Đivo Matović zauzeo je treće mjesto u juniorskoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Mlađi junior Đivo Damić zauzeo je treće mjesto u mlađe juniorskoj konkurenciji u disciplini 1500 slobodno.

Muška mlađe juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Marko Baletin i Đivo Damić bila je najbrža u kategorijama mlađih juniora i juniora, a drugoplasirana u kategorijama mlađih seniora i u općoj.

Juniorka Adriana Marinović ostvarila je 6 pojedinačnih plasmana među prve tri i to u disciplinama 100 i 200 delfin. Na 100 delfin bila je drugoplasirana u juniorskoj, mlađe seniorskoj, te u općoj kategoriji, a na 200 delfin bila je trećeplasirana u navedenim kategorijama.

Kadetkinja Antonia Šurković bila je trećeplasirana u disciplinama 50 i 100 delfin u mlađe juniorskoj kategoriji.

Mlađa juniorka Antonia Ljuban zauzela je treće mjesto u disciplini 50 slobodno u mlađe juniorskoj kategoriji.

Ženska mlađe juniorska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Antonia Ljuban, Katarina Nenadić, Karmen Fabris i Katarina Matović okitila se titulom najbolje u Dalmaciji i to u sve četiri kategorije uključujući i opću.

Ženske mlađe juniorske štafete 4×100 slobodno i 4×50 mješovito u istom sastavu (Ljuban, Nenadić, Matović, Fabris) bile su najbolje u mlađe juniorskoj kategoriji, te trećeplasirane u kategorijama juniorki, mlađih seniorki, te u općoj.

Štafeta 4×100 mješovito u istom sastavu (Ljuban, Nenadić, Matović, Fabris) bila je drugoplasirana u mlađe juniorskoj kategoriji, te trećeplasirana u kategorijama juniorki, mlađih seniorki, te u općoj.

Štafeta 4×50 slobodno u sastavu: Antonia Ljuban, Katarina Nenadić, Karmen Fabris i Antonia Šurković bila je najbrža u kategoriji mlađih juniorki.

Štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Katija Sessa, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo i Antonia Šurković zauzela je treće mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

Jugaše od 21. do 23. 12. očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora koje će se održati u Rijeci.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist