HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

Prva tri pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus

Prva tri pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus

Prva tri zaražena pacijenta u Hrvatskoj negativna su na koronavirus, a ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni iz bolnice na kućnu njegu – izjavio je u četvrtak ujutro u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ ministar zdravstva Vili Beroš.

Također je istaknuo kako je samoizolacija od iznimne važnosti te da svatko mora biti svjestan vlastite odgovornosti. Svi sa sumnjom moraju telefonom kontaktirati epidemiologa. Govoreći o kapacitetima, prenosi Tportal, rekao je kako vjeruje da neće biti iskorišteni.

-Ako budu, neće biti dobro. Nijedna zemlja nema kapacitete za kataklizmičke scenarije – rekao je ministar te poručio kako u ovom trenutku nema slobodne cirkulacije virusa u Hrvatskoj.

-Nadamo se da će ova epidemija pratiti obrasce ostalih, čemu u prilog ide situaciju u Kini s padom broja oboljelih. U Europi nas u sljedećim danima čeka eskalacija slike. Dolaskom proljeća, vjerujemo, epidemija će početi jenjavati – rekao je dalje ministar, donosi Tportal naglasivši kako se nije razmišljalo o generalnom zatvaranju škola, uz iznimku Istre.

Zaraženih je u Hrvatskoj do sad 19, a Nacionalni stožer danas bi trebao razmotriti i prijedlog da se zabrane sva okupljanja s više od 100 ljudi.

 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist