Sport

PRVA HRVATSKA LIGA Ragusa pobjedom osigurala šesto mjesto na tablici

PRVA HRVATSKA LIGA Ragusa pobjedom osigurala šesto mjesto na tablici

Košarkašice Raguse su u zadnjem kolu na domaćem terenu pobijedile Mursu iz Osijeka i time osigurale šest mjesto na tablici.

Odlično otvaranje utakmice gdje je Ragusa povela 11:4 nakon samo 3 minute, ali ne iskorištava dobro prednost te omogućuje gošćama preokret i završetak četvrtine 16:21. U drugoj četvrtini Osijek povećava razliku na osam koševa te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 32:40.

Drugo poluvrijeme, druga priča.Ragusa se budi i preuzima utakmicu u svoje ruke te postupno smanjuje zaostatak i traži priključak sve do 4 sekunde prije kraja treće četvrtine kada Haklička pogađa šut za 2 poena i dovodi Ragusu u vodstvo od +1. Zadnja četvrtina igrala se koš za košem, ali zadnje dvije minute Ragusa pojačava agresivnost u obrani, ne dopušta gošćama niti jedan koš i završava utakmicu +7 u svoju korist. Krajnji rezultat bio je 74:67 (16:21, 16-19, 20:11, 22:16).

Najefikasnija s valorizacijom 19 bila je Romana Stojanović, uz to je postigla double-double učinak (10k+11sk+4ass). Najviše poena postigla je Marija Pocrnjić (15), Mihaela Pavlović ubacila je 12 (+7sk), Ana Haklička dodala je 12 (+5sk+4ass), Živana Janković i Karla Kalajžić po 9, uz to Janković je imala 7, a Kalajžić 4 asistencije. Katarina Zarač postigla je 6 koševa, a u sastavu su još bile i Ani Putica, Paula Mojaš, Ella Majstorović, Darija Tomović i Tea Ivanišević. Kod gošći najefikasnija bila je Ksenija Šarlija s postignutih 18 koševa (+6sk).

Bez obzira što je regularni dio sezone gotov, već sljedeći vikend Ragusa ima novi izazov, a to je final four Kupa Ružice Meglaj-Rimac koji će se održati u Puli. Polufinalni parovi su Medveščak-Ragusa i Pula-Šibenik.
-Želimo puno sreće našim djevojkama koje će plasman u finale pokušati izboriti pobjedom protiv aktualnih braniteljica naslova – poručuju iz kluba.

Izvor: Facebook/ŽKK Ragusa Dubrovnik

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist