Sport

Prva HNL ostaje bez glavnog sponzora

Prva HNL u novoj sezoni više neće imati prefiks – Maxtv.

Mjesto takozvanog naslovnog sponzora ostaje upražnjeno. Prema aktualnom ugovoru (do 2015.) Maxtv će zadržati samo postojeća TV prava, piše Slobodna Dalmacija.

O budućem glavnom sponzoru HNL-a skrbi Sportska dimenzija (voditelj projekta je Ivica Blažičko), agencija koja je u rukometnu SEHA ligu ‘’uključila’’ ruski Gazprom. Kako se radi o regionalnom natjecanju interes ruske kompanije posve je razumljiv.

Teško je međutim očekivati Gazprom u HNL-u kada najveća ruska tvrtka kao gospodarski subjekt u Hrvatskoj još ne postoji. Veća je vjerojatnost da se u naslovu Prve HNL nađe netko od ‘’domaćih igrača’’, poput Konzuma ili Zagrebačke pivovare (još međutim nije produljen sponzorski ugovor s HNS-om).

Deset hrvatskih prvoligaša koji 13. srpnja započinju novu natjecateljsku sezonu (2013/14.) ovoga trenutka ima zajamčenih 6,5 milijuna kuna od TV-prava. S dolaskom glavnog sponzora, raznim bonusima i dodatnom prodajom radijskih, odnosno TV prava taj bi se iznos mogao popeti do desetak milijuna (toliko je otprilike bilo i ove sezone). To je aproksimativno, budžet jednog hrvatskog prvoligaša.

Već u startu devet klubova Prve HNL može računati i na 700.000 eura iz fonda solidarnosti UEFA-e. Radi se o 5% sredstava iz projekta Lige prvaka, dio kojih je svojim sudjelovanjem hrvatskim prvoligašima osigurao Dinamo.

Maksimirski klub međutim ne sudjeluje u podjeli spomenutog novca budući je plasmanom u Ligu prvaka Dinamo već uprihodio deseterostruko veću svotu.

Pročitajte još

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU PK Jug iz Zagreba se vratio s 32 medalje!

Dulist

Luka Vuletić i Gordan Duvančić Squareova pojačanja za novu sezonu

Dulist

Barakude započele pripreme na Korčuli za jaki međunarodni turnir

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija