Natrag
10.12.2018 18:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prva HNL ostaje bez glavnog sponzora

18.5.2013 @ 16:33 Mia Njavro Sport

Podijelite:

Prva HNL u novoj sezoni više neće imati prefiks – Maxtv.

Mjesto takozvanog naslovnog sponzora ostaje upražnjeno. Prema aktualnom ugovoru (do 2015.) Maxtv će zadržati samo postojeća TV prava, piše Slobodna Dalmacija.

O budućem glavnom sponzoru HNL-a skrbi Sportska dimenzija (voditelj projekta je Ivica Blažičko), agencija koja je u rukometnu SEHA ligu ‘’uključila’’ ruski Gazprom. Kako se radi o regionalnom natjecanju interes ruske kompanije posve je razumljiv.

Teško je međutim očekivati Gazprom u HNL-u kada najveća ruska tvrtka kao gospodarski subjekt u Hrvatskoj još ne postoji. Veća je vjerojatnost da se u naslovu Prve HNL nađe netko od ‘’domaćih igrača’’, poput Konzuma ili Zagrebačke pivovare (još međutim nije produljen sponzorski ugovor s HNS-om).

Deset hrvatskih prvoligaša koji 13. srpnja započinju novu natjecateljsku sezonu (2013/14.) ovoga trenutka ima zajamčenih 6,5 milijuna kuna od TV-prava. S dolaskom glavnog sponzora, raznim bonusima i dodatnom prodajom radijskih, odnosno TV prava taj bi se iznos mogao popeti do desetak milijuna (toliko je otprilike bilo i ove sezone). To je aproksimativno, budžet jednog hrvatskog prvoligaša.

Već u startu devet klubova Prve HNL može računati i na 700.000 eura iz fonda solidarnosti UEFA-e. Radi se o 5% sredstava iz projekta Lige prvaka, dio kojih je svojim sudjelovanjem hrvatskim prvoligašima osigurao Dinamo.

Maksimirski klub međutim ne sudjeluje u podjeli spomenutog novca budući je plasmanom u Ligu prvaka Dinamo već uprihodio deseterostruko veću svotu.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana