Natrag
20.3.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRVA FAZA Voda potekla Gornjim selima!

16.7.2015 @ 16:27 Dulist Grad
4;4

Podijelite:

Voda je potekla Gornjim selima Orašca. Službeni završetak radova na prvoj fazi vodoopskrbnog sustava, koja uključuje sela Kliševo, Gromača i Ljubač, obilježili su danas gradonačelnik Andro Vlahušić, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović sa suradnicima.

Prvi mlaz vode simbolično je pušten iz hidranta na Gromači, a kroz sljedećih nekoliko tjedana očekuje se završetak procesa priključenja na sustav svih korisnika u Kliševu, Ljupču i Gromači. Usporedo sa završetkom prve faze nastavljeni su radovi na izgradnji sustava za sela Riđica, Mravinjac i Mrčevo.

– Odlukom Vlade 2013. godine krenulo se u dodatna ulaganja u vodno komunalni sektor, u izgradnju vodovoda i kanalizacije u cijeloj Hrvatskoj. Dio tog projekta teškog preko dvije milijarde kuna je i ovaj sustav – rekao je generalnih direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, te je najavio ponovni posjet Gornjim selima do kraja godine kada se očekuje završetak druge faze. Plišić je dodao kako je u protekle tri godine opskrbljenost vodom cijelog teritorija Republike Hrvatske povećana za 10 posto, te danas iznosi 93 posto.

Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović iznio je tehničke detalje projekta. U izgradnju mjesne mreže

– Vodovod Dubrovnik je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstva, dok je projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava prema ugovoru o sufinanciranu s Hrvatskim vodama ukupno vrijedan 19,8 milijuna kuna. Do sada je već utrošeno 13 milijuna kuna – rekao je Dujmović.

Ukupno je izgrađeno 12 kilometara cjevovoda, dvije vodospreme (Orašac i Gromača) i jedna crpna stanica. Druga faza obuhvaća izgradnju dodatnih 8 kilometara cjevovoda.

Izvor: www.dubrovnik.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana