Natrag
20.4.2019 22:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROVODI SE ANKETA Hoće li se uvesti dvosmjenska nastava u vrtićima?

1.3.2018 @ 13:48 Dulist Aktualno

Podijelite:

Grad Dubrovnik putem svoje razvojne agencije DURA provodi anketno ispitivanje među roditeljima djece upisane u Dječje vrtiće Dubrovnik s ciljem istraživanja potreba za promjenom radnog vremena vrtića u smislu rada u dvije smjene i rada vikendom te prijavom na bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.

Naime, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava najavilo je natječaj u sklopu Europskog socijalnog fonda kojim bi se osiguralo financiranje dodatnog kadra tijekom sljedeće dvije godine. Natječaj je namijenjen gradovima i općinama u kojima je dokazana potreba roditelja za dvosmjenskim radom vrtića i trebao bi biti objavljen do kraja ožujka, kako prenose iz Grada Dubrovnika.

Trodnevno anketno ispitivanje u dubrovačkim vrtićima započeto je u utorak, 27. veljače, a provodi se u 15 dječjih vrtića u sastavu predškolske ustanove Dječji vrtići Dubrovnik. Ispitivanje se provodi tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati u periodima kada najveći broj roditelja dovodi, odnosno odvodi svoju djecu.

Na osnovu statistički reprezentativnog uzorka prikupljenog na ovaj način stručne službe Grada Dubrovnika i Dječjih vrtića moći će precizno definirati potrebe roditelja i utvrditi odgovara li radno vrijeme vrtića i u kojoj mjeri roditeljima koji su aktivni na tržištu rada, posebno tijekom turističke sezone.

Ukoliko se ustanovi opravdanost uvođenja dvosmjenskog rada, a u sklopu kontinuirane nadogradnje sustava predškolskog odgoja, sredstva potrebna za pružanje dodatne usluge roditeljima, Grad Dubrovnik će osigurati prijavom na najavljeni natječaj Europskog socijalnog fonda kako se već preopterećene odgajateljice u vrtićima ne bi dodatno opterećivale.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana