Politika

Provjeriti štetan utjecaj Gornjih horizonata!

Provjeriti štetan utjecaj Gornjih horizonata!

 
Počela je 23. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je nazočno 36 vijećnika.

– Prvo želim čestitati našoj vijećnici Nataši Vučković koja je nedavno dobila sina – rekao je predsjednik županijske skupštine Ivan Prce.

Na samom početku vijećničkih pitanja Drago Sršen (HDZ) uputio je pitanje županu o projektu Gornji horizonti.
 
– Prije dva mjeseca održan je sastanak s nevladinim udrugama iz doline Neretve, na temu Gornjih horizonata. Zatraženo je da se zaustave radovi do izrade cjelovite studije utjecaja na okoliš. Što se sada dogođa s Gornjim horizontima – pitao je župana Dobroslavića.
 
– Očito postoji problem utjecaja toga projekta na dolinu Nereteve i Malostonskog zaljeva i  razumijemo bojazan ljudi te smo se uključili u rješavanje tog pitanja premda je Županija bila zaobiđena. Imali smo nekoliko sastanaka u Dolini Neretve, nažalost nisu bili svi nadležni za provedbu toga projekta s hrvatske strane, ali su bili predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i jedinica lokalne samouprave i utvrdili da se taj problem ne tretira dobro od strane Vlade, i da treba zaustaviti radove dok se ne utvrdi postoji li negativni utjecaj ili ne. Bili smo i na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda i doista smo se usuglasili da je nužno otvoriti raspravu za udruge, građane i da ćemo tako i raditi.

Brzo ćemo organizirati još jedan sastanak i utvrdit ćemo gdje smo sada. U dolini Neretve također se namjerava o tome razgovarati. Postoje dileme, i moguće štete, a ako nema opasnosti onda u to moramo uvjeriti naše građane i udruge. Vjerujemo da možemo doći do rješenja i moramo imati  mogućnost utjecaja u projekte u susjednoj državi, koji ne smiju utjecati na područja izvan njihove granice – odgovorio mu je župan Nikola Dobroslavić. 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist