Politika

Provjeriti štetan utjecaj Gornjih horizonata!

 
Počela je 23. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je nazočno 36 vijećnika.

– Prvo želim čestitati našoj vijećnici Nataši Vučković koja je nedavno dobila sina – rekao je predsjednik županijske skupštine Ivan Prce.

Na samom početku vijećničkih pitanja Drago Sršen (HDZ) uputio je pitanje županu o projektu Gornji horizonti.
 
– Prije dva mjeseca održan je sastanak s nevladinim udrugama iz doline Neretve, na temu Gornjih horizonata. Zatraženo je da se zaustave radovi do izrade cjelovite studije utjecaja na okoliš. Što se sada dogođa s Gornjim horizontima – pitao je župana Dobroslavića.
 
– Očito postoji problem utjecaja toga projekta na dolinu Nereteve i Malostonskog zaljeva i  razumijemo bojazan ljudi te smo se uključili u rješavanje tog pitanja premda je Županija bila zaobiđena. Imali smo nekoliko sastanaka u Dolini Neretve, nažalost nisu bili svi nadležni za provedbu toga projekta s hrvatske strane, ali su bili predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i jedinica lokalne samouprave i utvrdili da se taj problem ne tretira dobro od strane Vlade, i da treba zaustaviti radove dok se ne utvrdi postoji li negativni utjecaj ili ne. Bili smo i na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda i doista smo se usuglasili da je nužno otvoriti raspravu za udruge, građane i da ćemo tako i raditi.

Brzo ćemo organizirati još jedan sastanak i utvrdit ćemo gdje smo sada. U dolini Neretve također se namjerava o tome razgovarati. Postoje dileme, i moguće štete, a ako nema opasnosti onda u to moramo uvjeriti naše građane i udruge. Vjerujemo da možemo doći do rješenja i moramo imati  mogućnost utjecaja u projekte u susjednoj državi, koji ne smiju utjecati na područja izvan njihove granice – odgovorio mu je župan Nikola Dobroslavić. 

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija