Aktualno

Provjerite program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2018.

Dan dubrovačkih branitelja 2014. godine, Polaganje vijenaca na Srđu

Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom u trajanju od 1. do 8. prosinca.

Program obilježavanja, kojim će se odati počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada, započinje malonogometnim turnirom ‘Hladnica’ i memorijalnim turnirom u nogometu ‘Josip Zvono’, a nastavlja se satom povijesti o Domovinskom ratu u dubrovačkim osnovnim i srednjim školama.

U sklopu programa, u utorak, 4. prosinca u samostanu Sv. Klare predstavit će se najnovija knjiga Ante Nazora, hrvatskog povjesničara i ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, pod nazivom ‘Domovinski rat – Pregled političke i diplomatske povijesti’.

Program u srijedu, 5. prosinca započet će odavanjem počasti poginulim braniteljima Domovinskog rata na cijelom gradskom području, nastaviti se središnjom proslavom 150. obljetnice osnivanja hrvatskog domobranstva i tradicionalnim križnim putem na Srđ u organizaciji dubrovačke HVIDRA-e, nakon kojeg će se u Muzeju Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal na Srđu otvoriti izložba ‘Stradanje sakralnih objekata na dubrovačkom području u Domovinskom ratu’. Kinematografi Dubrovnik prikazat će film ‘Štafeta smrti’ u kinu Sloboda, dok će program obilježavanja Dana branitelja 5. prosinca završiti koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Dubrovačkog komornog zbora i Mješovitog zbora Libertas u crkvi Male braće.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja, nakon odavanja počasti svim poginulim braniteljima na Boninovu, ispred zgrade Policijske uprave, Liechtensteinovom putu, Srđu i Sustjepanu, u 18 sati u dubrovačkoj katedrali služit će se sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. 6. prosinca s početkom u 20 sati na Stradunu će se održati i koncert Prljavog kazališta.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završit će utrkom ‘Stazom deva’ koja će se održati u subotu 8. prosinca s početkom u 11 sati na serpentinama uz Srđ.

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2018.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist