Natrag
21.11.2018 13:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROVJERITE KAD ‘Glumice II. kategorije’ vraćaju se u teatar!

22.10.2018 @ 9:50 Dulist Kultura

Podijelite:

Predstava -Glumice II. kategorije- zaigrat će u Teatru Bursa 26. i 27. listopada 2018. s početkom u 20 sati. Riječ je o komadu u režiji Srđane Šimunović prema tekstu Iva Vojnovića, Davora Mojaša i same redateljice Šimunović!

Autorski projekt “Glumice II. kategorije’’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je “što se događa na dan premijere u garderobi“, u prostoru potpune privatnosti. Igraju: Izmira Brautović Mima, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavijese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim “demonima”. Unutar samog teksta nalazimo fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i “spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljenica i predhodnica u svakom pogledu odnosno kako bi Vojnović to sročio “čuvarice – mučenice”. (S. Šimunović)

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana