Aktualno

PROVJERILI SMO U kakvom su stanju gradski mostovi?

PROVJERILI SMO U kakvom su stanju gradski mostovi?

Nakon održanog sastanka s predstavnicima Građevinskog fakulteta u Zagrebu zatražena je ponuda i očekujemo da se dostavi u skorom roku – istaknuli su iz Grada Dubrovnika po pitanju pregovora s fakultetom za izradu pregleda mostova na području grada.

Ukoliko bude prihvatljiva, nadalje ističu, pristupit će se glavnom pregledu mosta na Splitskom putu. Naime, Grad Dubrovnik samo je jedan od većih hrvatskih gradova koje je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja pozvalo na dostavu podataka o planovima održavanja cestovne infrastrukture koja je u njihovoj nadležnosti. Povod tomu bilo je katastrofalno urušavanje vijadukta sredinom kolovoza u Genovi.

Osim mosta na Splitskom putu, u nadležnosti Grada Dubrovnika je i most Ombla. No, za taj most već je prethodno proveden glavni pregled s prijedlogom sanacije.
-To se odnosilo na asfaltni zastor mosta te je sukladno nalazima pregleda sanacija kolnika provedena u ožujku ove godine kada su izvedbom asfaltnog zastora i ugradnjom novih prijelaznih naprava na dilatacijama mosta, sanirana sva oštećenja nastala na kolniku – poručili su iz Gradske uprave o sanaciji čija je ukupna procijenjena vrijednost s PdV-om bila oko 300 tisuća kuna. Glavnim pregledom ispostavilo se kako most Ombla u potpunosti udovoljava svim mehaničkim i drugim uvjetima.

Glavni pregled svakih šest godina
Most dr. Franja Tuđmana u nadležnosti je Hrvatskih cesta. Glavni pregled mosta dr. Franja Tuđmana, sukladno Protokolu o održavanju mosta, izvodi se svakih šest godina. Iz Hrvatskih cesta ističu kako je posljednji glavni pregled mosta napravljen 2014. godine, tako da je sljedeći glavni pregled mosta zakazan za 2020. godinu.
-Hrvatske ceste temeljem plana redovnog i izvanrednog održavanja cesta provode redovne preglede mosta pa je tako i tijekom 2018. godine napravljen i detaljni vizualni pregled svih dijelova mosta – napomenuli su iz Hrvatskih cesta. MP

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist