Aktualno

‘PROVJEREN I IZVRSTAN’ Spravite bakalar po receptu Konavoke Kate Bećir

Konavoka Kate Bećir nedavno je u Facebook grupi Zavazda Konavle podijelila fantastičan recept za spravljanje bakalara. Prenijet ćemo ga i vama, dragi čitatelji!

-Evo Vam moj recept, provjeren i izvrstan. Bakalar pokišat dan prije nego se kuha. Noć uoči Badnjega dana stavite ga u punu teću vode. Kad provri, kuhajte ga samo 10 minuta. U toj ga teći skupa s vodom u kojoj se kuho ostavite do jutra. Ujutro ga izvadite, cijeloga očistite, bacite što nevalja. Vodu procijedite i u procijeđenu vodu dodajte očišćeni bakalar. Dodajte krompir, dolijte vode i kuhajte dok se krompir skuha. Kad je huhano, sve procijedite, dodajte začine i tresite ga tećom ili mikserom. Ovdje vrijedi ‘začina pro načina’, što znači dosta ulja, dosta česna, puno petrusina i papra. Poklopite i neka stoji u teći par ura. Za mene je ovo najbolji način kuhanja na bijelo – poručila je ova Konavoka.

Pročitajte još

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

HITNA HELIKOPTERSKA SLUŽBA Nijedan radni dan nije ‘tipičan’, bitno je ostati ‘hladne glave’

Leona Rašica

KONGO, RUGLO U SRCU GRADA Smeće, smrad, štakori, pijani beskućnik i zgroženi turisti

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija