Natrag
20.1.2019 12:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘PROVJEREN I IZVRSTAN’ Spravite bakalar po receptu Konavoke Kate Bećir

19.12.2018 @ 7:50 Dulist Aktualno

Podijelite:

Konavoka Kate Bećir nedavno je u Facebook grupi Zavazda Konavle podijelila fantastičan recept za spravljanje bakalara. Prenijet ćemo ga i vama, dragi čitatelji!

-Evo Vam moj recept, provjeren i izvrstan. Bakalar pokišat dan prije nego se kuha. Noć uoči Badnjega dana stavite ga u punu teću vode. Kad provri, kuhajte ga samo 10 minuta. U toj ga teći skupa s vodom u kojoj se kuho ostavite do jutra. Ujutro ga izvadite, cijeloga očistite, bacite što nevalja. Vodu procijedite i u procijeđenu vodu dodajte očišćeni bakalar. Dodajte krompir, dolijte vode i kuhajte dok se krompir skuha. Kad je huhano, sve procijedite, dodajte začine i tresite ga tećom ili mikserom. Ovdje vrijedi ‘začina pro načina’, što znači dosta ulja, dosta česna, puno petrusina i papra. Poklopite i neka stoji u teći par ura. Za mene je ovo najbolji način kuhanja na bijelo – poručila je ova Konavoka.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana