Županija

PROVEDENO ISTRAŽIVANJE Zašto su mladi u Županiji nezaposleni

Created with GIMP

Članovi Upravnog vijeća Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije (PVTR) i partneri na projektu OPERA II sudjelovali su na predstavljanju rezultata istraživanja „Mladi i nezaposlenost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“, koje je održano u Hrvatskom zavodu za zapošljavnje – Područni ured Dubrovnik.

Istraživanje je predstavila vanjska suradnica Jelena Kopljar, koja je pritom istaknula da je ono provedeno u siječnju ove godine na području Dubrovačko-neretvanske županije i to kroz tri metode – anketno ispitivanje, intervju te fokus grupe s ciljanom skupinom od 15 do 34 godine. Osnovni cilj ispitivanja bio je saznati, shvatiti i opisati osnovne socioekonomske i sociodemografske karakteristike mladih nezaposlenih dubrovačke regije, aspekte i razloge njihove nezaposlenosti, posjedovana radna i obrazovna iskustva te osobnu angažiranost u potrazi za poslom, kao i želje i nade za zapošljavanje u određenim zanimanjima i pod određenim radnim uvjetima, rečeno je ovom prilikom.

Predstavljeno istraživanje dalo je duboka i dalekosežna saznanja o problemu nezaposlenosti mladih te osnovne smjernice za djelovanje kojim će se voditi članovi partnerskog vijeća – predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te Udruge DEŠA, a možete ga pronaći na službenoj stranici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, projekt OPERA II je namijenjen povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, a provodi se u svim dijelovima naše županije.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju koja je nositelj projekta, partneri na projektu su Regionalna razvojna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, a u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte još

Župski načelnik Nardelli primio prvaka Antuna Račića

Dulist

U MIRU, MOLITVI I TIŠINI Konavljani zapalili svijeće za Grad heroj

Dulist

OPĆINA KONAVLE Brojnim nagradama potvrđena rekordna turistička sezona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija