Zanimljivosti

Provedena policijska akcija “Znak pristupačnosti”

Policijska akcija "Znak pristupačnosti", koja je za cilj imala postizanje povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje osoba s invaliditetom, provedena je od 22. travnja do 1. svibnja.

U tom vremenu, pojačane mjere su se provodile na suzbijanju prekršaja nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U sklopu akcije posebna pozornost posvetila se nadzoru pravilnog označavanja mjesta rezerviranih za vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policijski službenici prometne policije nadležnim tijelima ukazali su na potrebu obnove prometne signalizacije na parkirališnim mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom kako bi bila propisno označena i jasno uočljiva.

Aktivnost premještanja nepropisno pariranih i zaustavljenih vozila provela se na području Grada Dubrovnika i tom je prilikom premješteno 9 vozila od čega jedno vozilo sa mjesta rezerviranog za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U vrijeme trajanja akcije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poduzeto je 77 represivnih mjera koje se odnose na nepropisno parkiranje, od čega 28 zbog parkiranja na mjestu rezerviranom za vozila osoba sa invaliditetom i 14 zbog parkiranja na nogostupu.

Cilj ove akcije je, pored navedenog, bio i skrenuti pozornost široj javnosti na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu koji nemaju pravo korištenja tako označenih parkirališta.   
 

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija