Zanimljivosti

Provedena policijska akcija “Znak pristupačnosti”

Policijska akcija "Znak pristupačnosti", koja je za cilj imala postizanje povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje osoba s invaliditetom, provedena je od 22. travnja do 1. svibnja.

U tom vremenu, pojačane mjere su se provodile na suzbijanju prekršaja nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U sklopu akcije posebna pozornost posvetila se nadzoru pravilnog označavanja mjesta rezerviranih za vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policijski službenici prometne policije nadležnim tijelima ukazali su na potrebu obnove prometne signalizacije na parkirališnim mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom kako bi bila propisno označena i jasno uočljiva.

Aktivnost premještanja nepropisno pariranih i zaustavljenih vozila provela se na području Grada Dubrovnika i tom je prilikom premješteno 9 vozila od čega jedno vozilo sa mjesta rezerviranog za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U vrijeme trajanja akcije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poduzeto je 77 represivnih mjera koje se odnose na nepropisno parkiranje, od čega 28 zbog parkiranja na mjestu rezerviranom za vozila osoba sa invaliditetom i 14 zbog parkiranja na nogostupu.

Cilj ove akcije je, pored navedenog, bio i skrenuti pozornost široj javnosti na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu koji nemaju pravo korištenja tako označenih parkirališta.   
 

Pročitajte još

OČARAVAJUĆ PRIZOR Duga se nadvila nad Rijeku dubrovačku

Dulist

PORUKE MATURANATA ‘I gimnazijalci i ekonomisti, a opet nikakve koristi’

Dulist.hr

JEDINSTVENA TURA Što to krije ‘Neispričani Ston’?

Dulist