Aktualno

PROTUPOŽARNA SEZONA Zračne snage angažirane 18 puta u mjesec dana!

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do 26. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 18 požara – deset u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara provedeno je i 16 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 105 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 2700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca te 8 tona vode i opreme do požarišta, istaknuli su u priopćenju iz MORH-a.

Također, u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava ‘Orbiter 3B’ bio je angažiran 14 puta.

Na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji koja su izbila ovu subotu sveukupno je angažirano sedam protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Pročitajte još

PITALI SMO GRAĐANE ‘Ako je nekoga strah koronavirusa, neka bježi ća’

Dulist

NOVI INCIDENT U HE DUBROVNIK Generator poplavljen velikim količinama vode

Dulist

RITOV JUBILARNI 20. ‘DAN KARIJERA’ Doznajte kako postati radnik kojeg svi žele

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija